Petra Pavaje ajunge la 800 de produse în portofoliu

by Oana Spiru

În vara anului 2023, Petra Pavaje – producător autohton de prefabricate din beton, continuă să-și extindă gama de produse, atingând un număr impresionant de 800 de produse în portofoliu. Eforturile constante ale Departamentului de Cercetare și Dezvoltare se concentrează asupra creării unor noi modele de pavaje, având ca scop satisfacerea deplină a cerințelor clienților. Acest demers adaugă valoare ofertei generoase a companiei, furnizând produse care se pot integra perfect în orice proiect de amenajare exterioară.

Forme și culori noi

Pe măsură ce piața evoluează, se observă o preferință tot mai mare pentru nuanțele reci și industriale, care aduc în prim plan aspectul natural și brut. Astfel, Petra Pavaje vine în întâmpinarea acestei tendințe cu trei noi culori pentru gama “Inspirat din Transilvania”. Astfel, se reproduc cu precizie texturile naturale pe pavaje.

Gri grafit, care reproduce cromatica pereților de sare de la Salina Turda și gri – verzui, o nuanță misterioasă, inspirată din Cheile Băniței, pot fi întâlnite la produsele din gama Mistic. Culoarea Cupru antic, care poate fi întâlnită la produsele din gama Roman, își însușește nuanța acestui metal prețios, cromatica pavajelor amestecându-se într-o varietate de tonuri ce imită frumusețea Munților Metaliferi.

Un exemplu notabil este pavajul de tip Con, care se evidențiază printr-o formă distinctivă ce asigură stabilitate pentru traficul pietonal și pentru vehiculele ușoare. Din punct de vedere estetic, acest model de pavaj oferă posibilitatea de a crea aranjamente contemporane deosebite și este potrivit pentru amenajarea focarelor, jardinierelor și delimitarea spațiilor, precum și pentru utilizarea la capacele pentru cămine. Un alt model introdus recent, numit Flora, este un pavaj de inspirație botanică și adaugă un aspect deosebit oricărei amenajări. Acesta este potrivit în special pentru alei pietonale, terase sau curți interioare, conferind un farmec deosebit spațiului amenajat.

Stonic este un produs obținut printr-un proces de antichizare, care reușește să imite cu precizie textura și aspectul unei pietre naturale vechi, adăugând astfel eleganță și autenticitate peisajului. Acest model are dimensiuni de 20x10x4 cm și se deosebește prin faptul că are un colorit uniform pe toate suprafețele sale. Această caracteristică îl face potrivit pentru utilizare atât în aleile pietonale, cât și pentru construirea de mobilier de grădină, cum ar fi jardiniere, băncuțe sau focare.

Fiecare proiect de amenajare necesită produse adaptate în funcție de scopul său. Astfel, s-a extins gama de dimensiuni pentru pavaje, oferind multiple opțiuni pentru a asigura flexibilitate în crearea diferitelor tipuri de amenajări. Prin urmare, s-au introdus mai multe mixuri cu grosimi cuprinse între 4 și 10 cm. Mixurile cu grosimea de 4 cm sunt ideale pentru traficul pietonal, în timp ce cele de 6 cm sunt potrivite pentru traficul auto ușor. Pentru circulația vehiculelor grele, s-au dezvoltat mixuri cu grosimile de 8 și 10 cm. În plus, pentru a optimiza utilizarea pavajelor, s-a introdus și varianta Autobloc jumătate, cu o grosime de 8 cm, care permite realizarea amenajărilor fără ca tăierea elementelor din beton să fie necesară.

Noutățile pentru această vară se concentreză preponderent în gama de produse premium.

Gama premium

Produsele premium sunt realizate utilizând o tehnologie modernă, care le conferă un aspect excepțional. Finisajele din această gamă contribuie la diversificarea portofoliului:

Impregnarea – Culorile vii și rezistența în timp ale modelelor din gama premium sunt obținute prin tehnologia Color Lock®, ceea ce presupune impregnarea stratului superior cu un lac protector, care conferă durabilitate și intensitate culorilor. Datorită folosirii acestei tehnologii, produselor le este conferită o cromatică care imită nuanțele neuniforme ale pietrei naturale, integrându-se armonios în orice tip de amenajare.

Splitarea – Odată ce elementele din beton s-au uscat complet, acestea se despică controlat prin aplicarea presiunii. Produsele rezultate sunt compacte, durabile și au suprafețe texturate. Această tehnică a permis companiei să dezvolte o serie complexă de elemente care pot fi folosite în amenajări inedite: gardurile Baroc, blocurile de zid, palisadele și elemente de treaptă.

Antichizarea – Prin procesul de antichizare, aplicat pavajelor din gama Antic, produsele capătă aspectul pietrei naturale, cu o textură învechită și o culoare care imită foarte bine nuanțele întâlnite într-o carieră de piatră. În acest fel, pavajelor le este conferită o eleganță aparte, fără ca acest proces de îmbătrânire a suprafeței să afecteze rezistența produsului.

Spălarea –  Prin adăugarea unui strat de piatră nobilă, urmat de spălarea controlată a suprafeței pavajelor, acestea dobândesc o textură granulată care oferă un design spectaculos și rafinat spațiului amenajat, împiedicând în același timp alunecarea. Acest proces tehnologic este caracteristic modelului Relief.

Rotunjirea colțurilor – Produsele din mixul Gemina se remarcă prin colțurile lor rotunjite, care adăugă o notă inedită și se potrivesc perfect în amenajările exterioare. Această gamă este disponibilă în nuanțele alb, negru, caramel și brun.

Structurarea –  Producerea modelului Alpin implică un proces tehnologic care mărește performanța tehnică și creează suprafețe ondulate cu un efect tridimensional. Acest design elegant este potrivit atât pentru locații rezidențiale cât și pentru spații comerciale.

Beneficii ale produselor Petra Pavaje

Produsele Petra Pavaje au numeroase avantaje care le recomandă pentru orice tip de amenajare:

  • Rezistență în timp;
  • Estetică deosebită;
  • Stabilitate ridicată datorită legăturii între pavaje pe mai multe muchii;
  • Versatilitate;
  • Rezistență la îngheț-dezgheț, datorită aditivilor de impermeabilizare și anti-îngheț;
  • Montaj ușor, inclusiv de către montatorii amatori;
  • Posibilitatea de a fi reutilizate în cazul reamenajării.

Fluxul de producție complet automatizat, care integrează o serie de roboți industriali, permite producerea pavajelor la cele mai înalte standarde calitative, astfel încât toate produsele au garanție 5 ani și sunt însoțite de certificări CE și ISO.

Produse ”În armonie cu natura”

Petra Pavaje oferă clienților oportunitatea de a achiziționa produse cu un impact minim asupra mediului înconjurător. Acest obiectiv a devenit realitate datorită recentelor investiții în instalarea panourilor fotovoltaice pe toate cele patru fabrici Petra Pavaje. În plus, compania dispune de una dintre cele mai mari flote de autoturisme electrice din țară, iar liniile de producție au fost optimizate pentru a reduce consumul de energie prin utilizarea tehnologiei avansate. Astfel, suntem într-o căutare constantă de noi modalități de a diminua amprenta de carbon.

Cu o experiență de peste 20 de ani în prelucrarea betonului, Petra Pavaje oferă o gamă variată de peste 800 de produse diferite. Fabrica din Alba Iulia, alături de celelalte trei fabrici din Ploiești, Roman și Arad, au o capacitate zilnică de producție de până la 24.000 mp. Poziționarea strategică a acestor fabrici și depozite Petra Pavaje permite scurtarea timpului de livrare ale produselor și acoperă toată țara din punct de vedere teritorial.

Produsele Petra Pavaje pot fi achiziționate atât de la fabricile și depozitele proprii, cât și prin intermediul partenerilor autorizați.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza