Petiție online pentru mai multe locuri în creșele din Cluj-Napoca

by admin

Comunitatea Declic a lansat o petiție online privind locurile în creșele din municipiul Cluj-Napoca. Petiția cere primarului Emil Boc și consilierilor locali să rezolve problema lipsei locurilor în creșe până în septembrie 2021, când începe noul an școlar. Inițiatorii se plâng că problema este cunoscută de către administrația locală, dar până acum nu a fost rezolvată.

„De mulți ani deja, sute de copii (în jur de 1.000 în septembrie 2018 și 2019) sunt refuzați anual la înscrierea în creșele publice din Cluj-Napoca spre disperarea părinților.

Conform INS în municipiul Cluj-Napoca se nasc anual în jur de 7000 de copii, numărul locurilor în creșe publice fiind în jur de 1300. Problema este mediatizată de mulți ani însă a rămas fără rezolvare. În Cluj-Napoca sunt mult prea puține creșe și acestea sunt concentrate în zona de centru și cartierul Gheorgheni.

Cartierele noi ale Clujului, cu zeci de mii de locuitori nu au nici o creșă, exceptând Buna Ziua. Cartierul Bună Ziua are o creșă de 60 locuri, insignifiant la în jur de 40.000 locuitori, majoritatea familii.

Cerem ca până în luna Septembrie anul curent să se găsească modalitatea de a asigura locuri în creșă pentru toți copii pentru care se depun cereri. Alocați bani pentru construirea unor noi creșe și modificați capacitatea celor existente, astfel ca toți copiii sa poată beneficia inclusiv de educație timpurie așa cum prevede constituția.

Aceasta cerere este mai justificata ca oricând în contextul în care în care în ultima perioada clasa politică încurajează integrarea copiilor într-un sistem de educație timpurie și scurtarea concediului de maternitate”, se arată în textul petiției.

Petiția a fost semnată deja de peste 1.500 de clujeni. Dacă doriți, puteți semna petiția AICI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza