Petiție online împotriva hotelului din centrul Clujului care a stârnit ironii pe internet. Reacția primarului Emil Boc

by Oana Spiru

Pe strada Avram Iancu din centrul Clujului, la numerele 21-23, se construiește un hotel de care clujenii fac haz de necaz pe internet. Oamenii au declarat că este una dintre cel mai urâte construcţii din centrul orașului fapt pentru care au inițiat o petiție online împotriva hotelului „coșciug”.

Coform cluj24.ro, viitoarea construcție, care va face parte din lanțul internațional Marriot, aparține omului de afaceri Dumitru Ghișe din Sibiu.

„Am auzit de multe ori „nimeni nu face nimic”. Am simțit și eu la fel. La fel, nici eu n-am făcut uneori nimic. Pentru că, nu-i așa, sunt doar un om. Un cetățean neînsemnat. Ca oricare altul. Am văzut însă cum Clujul meu, în care locuiesc de o viață, se pierde încet sub inexplicabile excrescențe edilitare. Și iar… „nimeni nu face nimic”. Mi-am dat seama că sentimentul neputinței de a face ceva pentru orașul meu este direct proporțional cu dimensiunea crescândă a agresiunii asupra spațiului său public… spațiului meu public, spațiului nostru vital. Și atunci mi-am amintit de vorbele lui Dostoievski: „frumusețea va salva lumea”. Eu îl cred. M-am decis să fac ceva frumos pentru orașul meu Cluj”, scrie inițiatorul petiției pe pagina de Facebook.

În petiție se cer explicații din partea administrației și acțiuni în sensul responsabilizării celor îndrituiți cu privire la modul în care patrimoniul cultural-artistic și istoric, estetica urbană, gradul de modernitate și utilitatea sunt luate în calcul atunci când se avizează astfel de construcții.

„Sunt destule dovezi în orașul nostru care sugerează lipsa totală de considerație față de aceste criterii normale pentru dezvoltarea armonioasă și nedistructivă a unui oraș. Vă invit deasemeni ca odată cu semnarea petiției să faceți o referire succintă la orice situație de dezvoltare urbană care v-a făcut să vă întrebați „ce caută așa ceva în orașul meu?”, se arată în petiție.

Totodată, primarul Emil Boc, a reacționat în acest sens: ”Am cerut o informare și discutăm mâine la comisia de urbanism”.

foto: cluj24.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza