Peste 82 de milioane de lei a investit Consiliul Județean Cluj în ultimii 10 ani în rețeaua de apă și canalizare a Clujului

by Christian Suciu

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj nu mai puțin de 82 de milioane de lei au fost investite în infrastructura de apă și canalizare a județului Cluj între 2013-2022. Aceste fonduri au finanțat 29 de proiecte de alimentare cu apă potabilă și canalizare pentru 35 de localități clujene.

Principalele lucrări de investiții realizate și recepționate în acest interval de timp au vizat înființări de noi rețele și extinderi ale conductelor de apă pe o lungime totală cumulată de 215 kilometri. De asemenea, au fost realizate și lucrări de introducere a canalizării, pe o lungime de peste 25 de kilometri iar pentru jumătate din proiectele implementate au fost construite 36 de stații de pompare a apei potabile și uzate.

” Sunt investiții importante, ce au adus numeroase beneficii în comunitățile vizate. Acestea au avut rolul de a veni în completarea marilor proiecte din fonduri europene derulate de Compania de Apă Someș. Vom continua să alocăm fonduri din bugetul Consiliului Județean, astfel încât toți cetățenii județului să beneficieze de aceste facilități, indiferent că locuiesc în oraș.” a comunicat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza