Peste 70 de persoane internate la Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj s-au vindecat de Covid-19

by admin

Spitalul de pneumoftiziologie, pregătit pentru a primi zilnic pacienți cu coronavirus a înregistrat o rată de vindecare de peste 60% în rând pacienților infectați cu COVID-19.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Vasile Mureşan, a declarat în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus că la Pneumoftiziologie există un singur deces și doar două persoane internate pe terapie intensivă și intubate.

„Părerea mea este că în acest moment toate resursele materiale și umane ar trebui concentrate pentru diagnosticarea, izolarea și tratamentul acestor pacienți cu COVID-19. Noi până acum am avut forme moderate, forme asimptomatice, pe urmă simptome ușoare, moderate. Avem și terapie intensivă cu 5 locuri, dar avem doar 2 pacienți deocamdată pe secția de terapie intensivă. Avem un singur deces și am vindecat peste 70 de pacienți până în prezent, adică o rată de peste 60%. Pacienții asimptomatici se vindecă cel mai ușor, după intră formele moderate, iar la cei 5-6% care ajung la terapie intensivă este bătălia noastră, lupta pentru a-i salva și ai vindeca”, declară managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Vasile Mureşan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza