Peste 4.000 de candidați s-au înscris la UBB după două zile de Admitere! Sesiunea de admitere va continua până în 28 Iulie

by Christian Suciu

În cele două zile de la începutul admiterii, Universitatea Babeș-Bolyai a primit deja nu mai puțin de 4.000 de dosare de înscriere pentru anul universitar 2022-2023. Viitorii studenți s-au prezent într-un număr mai mare decât anul trecut la facultățile clujene când în primele două zile numărul dosarelor depuse a fost de numai 3734.

După primele zile ale sesiunii de admitere, cele mai râvnite facultăți conform numărului de înscriși sunt FSEGA ( Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) cu 518 noi candidați la înscriere, dar și Facultatea de Matematică și Informatică cu 486 de noi înscriși sau Facultatea de Psihologie și Științele educației cu 443 de dosare depuse se mai află pe lista preferințelor pentru viitorii studenți.

Pentru anul următor, pentru cei admiși au fost alocate nu mai puțin de 5.231 de locuri la buget și alte 10.250 de locuri cu taxă precum și 2.910 pentru învățământ la distanță la nivel de licență. Din totalul locurilor bugetate 40 aparțin cetățenilor de etnie rromă iar 177 pentru absolvenții proveniți din mediul rural. De asemenea 15 locuri din totalul acestora vor fi destinate celor proveniți din sistemul de protecție socială și alte 151 vor fi distribuite persoanelor de origine română din afara țării.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza