Peste 16.000 de persoane s-au imunizat la Maratonul vaccinării din capitală. Urmează Clujul?

by admin

Maratonul vaccinării din București, demarat vineri după-amiază, se dovedește a fi un real succes. Până duminică la prânz, peste 16.000 de persoane s-au vaccinat în centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. În cele două locații amplasate strategic au venit atât tineri, cât și vârstnici. Seniorii au preferat acest mod de a se imuniza, deoarece au întâmpinat dificultăți în ceea ce privelte înregistrarea pe platformele de vaccinare. Maratonul va continua să fie deschis până luni dimineață la ora 08:00.

La un moment dat, la Sala Palatului erau vaccinate cu 4.000 de persoane în plus față de centrul amplasat la Biblioteca Națională a României, însă imunizările s-au înmulțit treptat în ambele locații.

“Astfel, un număr de 9.082 persoane au fost vaccinate în locaţia Sala Palatului şi un număr de 5.220 au fost vaccinate la Biblioteca Naţională a României”, se preciza în informarea organizatorilor. Potrivit medicilor, mulți dintre cei veniți să se imunizeze anti-COVID au fost seniori care n-au reușit să se programeze online, conform Digi24.

Ca și în ziua precedentă, la Biblioteca Națională, ritmul vaccinării a mers în paralel cu cel al muzicii clasice. Medicii spun că maratonul imunizării se dovedește un succes. Prof. dr Viorel Jinga, rectorul Universității Medicină și Farmacie “Carol Davila”: “Nu ne-am propus să avem o țintă a numărului de persoane vaccinate în cele două centre”.

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului: “Soluția ca să putem trimite copiii la școală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură”, potrivit Digi24.

În perioada 14-17 mai se va desfășura “Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura și Primăria Cluj-Napoca. Centrul de vaccinare va fi amplasat la Sala Polivalentă BT Arena, acolo unde oamenii vor fi imunizați tot cu ser Pfizer BioNTech.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza