Peste 130 de paturi ajung săptămâna aceasta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

by Oana Spiru

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca continuă proiectele de modernizare.

Înlocuirea celor peste 1.500 de paturi pe care Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca le are este un pas important.

Săptămâna aceasta sosesc la Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca încă 133 de paturi de spital (paturi de salon cu panouri laterale și paturi de spital cu sistem de mobilizare a pacientului), 133 de saltele (antiescară și antidecubit) și 133 de noptiere, cu sistem special pentru servirea mesei. Acestea sunt destinate secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie, Dermatologie, Oftalmologie, Nefrologie, Cardiologie II, Neurologie I-II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I-II și Obstetrică-Ginecologie II.

Conform reprezentanților Spitalul Județean, din 2014 până în prezent s-a făcut înlocuirea a 800 de paturi, în majoritatea secțiilor spitalului: peste 650 paturi de salon, 90 de paturi de terapie intensivă, precum și paturi și canapele de consultații.

Paturile sunt electrice și prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele speciale previn leziunile cauzate de perioadele mai lungi de imobilizare.

Paturile, saltelele și noptierele livrate acum au fost achiziționate printr-o licitație demarată încă din 2019. Valoarea acestora este de aproximativ 1.200.000 lei, iar investiția a fost suportată din veniturile proprii ale spitalului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza