Peste 10.000 de absolvenți de medicină susțin astăzi rezidențiatul. Examenul este organizat și la UMF Cluj-Napoca

by admin

Examenul de rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie are loc duminică, în șase centre universitare din țară. În acest an la concurs s-au peste 10.300 de absolvenți, care candidează pentru aproximativ 5.800 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind pentru domeniul medicină.

„Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Concursul se va desfăşura în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. La concursul organizat de UMF Cluj-Napoca s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie. 

Pentru a asigura condiții optime pentru candidați și pentru a respecta distanțarea fizică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a pregătit 13 săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și sala polivalentă BTArena. Prin ordinul ministrului sănătății, se recomandă purtarea măștii de protecție și se vor asigura săli de examinare speciale pentru candidații care prezintă simptome respiratorii.

„Vă doresc ca ziua de mâine (duminică- n.r.) să fie una foarte norocoasă pentru voi, cei care vă aflați în pragul examenului de rezidențiat. Fiți calmi și concentrați, efortul pe care l-ați depus până acum va fi răsplătit pe măsura așteptărilor voastre. Urmați-vă intuiția și fiți atenți la modul de completare corect al grilelor. Sper să vă realizați visurile și să puteți alege specialitatea care vă va împlini profesional și vă va face fericiți!

Multă baftă promoției 2022 a UMF Cluj! O să fiți, din nou, cei mai buni!”, este mesajul rectorului UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, pentru cei care vor susține astăzi examenul.

Examenul va avea o durată de 4 ore și se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza