Peste 1 milion de genuflexiuni făcute în Stația de Sănătate de pe Memo. Campania va reveni la primavara

by Cristina Mihaila

Biletul de Sănătate, proiectul Sports Festival care i-a determinat pe mii de clujeni să facă mișcare, a luat o pauză, dar revine în primăvară. De la finalul lunii septembrie a anului trecut de când a fost lansat, până în 31 decembrie, peste 55.000 de bilete de autobuz au fost obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni. Asta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport făcute în stația sportivă smart amplasată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca.

Biletul de Sănătate a fost gândit inițial ca o campanie de 2 săptămâni menită să încurajeze mișcarea într-un mod interactiv, să promoveze un stil de viață sănătos și să ajute la prevenția bolilor cauzate de un stil de viață sedentar. Lansată în 23 septembrie, stația a funcționat zilnic, între orele 05.00-23.00, iar mai apoi după programul de iarnă: 07.00-20.00. Ea a fost compusă dintr-o “bancă de rezerve” și un roboțel: un automat care poate emite un bilet de autobuz la 20 de genuflexiuni executate corect în maxim 2 minute. Ticketul a fost denumit simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE și a putut fi folosit pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană.

Inițiatorul proiectului, Sports Festival, a susținut contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie. După succesul înregistrat, autoritățile locale au anunțat că își doresc ca proiectul să continue, așa că au fost găsiți parteneri privați care au susținut costul biletelor și care au făcut posibil ca Stația de Sănătate să funcționeze până la finalul anului 2020:

  • AROBS Transilvania Software
  • NTT Data
  • Terapia Cluj

Au fost în total 99 de zile în care călătorii au putut să obțină un Bilet de Sănătate în schimbul a 20 de genuflexiuni. Iar cererea a fost mare. Clujul a făcut mișcare și a demonstrat cât de bine primite sunt proiectele care încurajează sportul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza