La Turda, persoanele în vârstă vor primi la domiciliu produse alimentare

by admin

Primăria Turda sare în ajutorul persoanelor în vârstă din oraș. Cum autoritățile centrale au luat noi măsuri de restricție a circulației, iar vârstnicii nu mai pot ieși în oraș decât două ore pe zi, reprezentanții municipalității și ai unor ONG-uri s-au oferit să își ajute și să meargă la cumpărături în locul lor. Cei care au nevoie de ajutor trebuie să sune la numărul special pus la dispoziție de primăria municipiului.

„De luni până joi, între orele 08.00 – 15.30 și vineri între orele 08.00 – 10.00, solicitările vor fi preluate prin intermediul numărului de telefon 0264/317137 (APĂSAȚI TASTA 7 după efectuarea apelului) sau la numărul de mobil 0738 77 22 25. Livrarea produselor solicitate până la ora 12 se va face în cursul aceleiași zile, iar pentru produsele solicitate după ora 12, livrarea se va face în ziua următoare”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Reprezentanții primăriei îi sfătuiesc pe vârstnici să fie atenți și să nu permită accesul străinilor în locuință, deoarece în această perioadă pot fi ușor păcăliți.

„ Reprezentanții Direcției de Asistență Socială vor prezenta o legitimație de serviciu care să ateste faptul că sunt autorizați să desfășoare această activitate.

Apreciem implicarea voluntarilor în această privință și mulțumim în numele comunității pentru solidaritate și spiritul lor civic. Pentru a nu exista însă situații periculoase, îi rugăm să ne contacteze și să desfășoare această activitate în mod organizat. Acestă activitate trebuie asigurată pe baza unor rigori de igienă și prevenție, fără de care, pot exista inclusiv pericole pentru voluntari, de a se expune îmbolnăvirii. De asemenea, în situații de criză, pot apărea persoane rău intenționate care profită de lipsa de apărare a persoanelor vulnerabile”, au explicat reprezentanții Primăriei Turda.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza