Percheziții la Cluj, într-un dosar care vizează furtul de mașini de lux închiriate

by admin

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții în București, Constanța și Cluj într-un dosar privind furtul de mașini închiriate. Autoturismele erau apoi vândute unor centre de dezmembrări auto. În acest dosar, oamenii legii au pus în aplicare  patru mandate de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere, suspecții fiind acuzați de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, scrie ziare.com.

„În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro”, a transmis Poliția Română.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri. 3 au fost reținute pentru 24 de ore, iar 2 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza