Percheziții în mai multe județe într-un dosar de înșelăciune. Ancheta a pornit de la Cluj

by admin

Polițiștii clujeni au efectuat luni mai multe percheziții la domiciliile unor persoane acuzate de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Oameni legii au pus în aplicate 16 mandate de percheziție, la locuințele a 11 suspecți. Ancheta a pornit la plângerea unei femei din Câmpia Turzii, dar ulterior au fost identificate zeci de persoane înșelate.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 5 februarie 2021, în cadrul unui eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriției în municipiul Câmpia Turzii, o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic.

Polițiștii au continuat activitățile de cercetare, în urma cărora au fost identificate 33 de persoane vătămate. 

În urma perchezițiilor desfășurate la locuințele persoanelor bănuite, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire și 400 de dolari, precum și 18 telefoane mobile, înscrisuri de interes în cauză, dar și alte probe și mijloace de probă utile în cadrul procesului penal.

Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de polițiști. De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 3 autovehicule și unui imobil”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, față de 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au beneficiat sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Călărași, Olt, Ilfov și București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza