Patru oferte depuse pentu construirea Centrului Integrat de Transplant. Consiliul Județean Cluj a început evaluarea lor

by admin

Proiectul Centrului de Transplant Multiorgan din Cluj-Napoca avansează în ritm susținut. Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat că luni s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru construirea centrului, fiind depuse patru candidaturi. În perioada următoare comisia de evaluare va analiza documentațiile primite, iar candidații selectați conform criteriilor stabilite vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare.

„Suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a finaliza, în maxim trei ani, construcția clădirii care va găzdui Centrul de Transplant Multiorgan. Am convingerea că membrii comisiei de evaluare vor analiza cu maximă atenție fiecare candidatură primită, astfel încât, odată cu finalizarea etapelor procedurale, să putem atribui contractul de execuție într-un timp cât mai scurt”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Edificiul medical ultramodern, de pe str. Hașdeu, va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, iar în cadrul acestuia toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza