Pași spre revenirea HoReCa din pandemie. Manager hotel: „Piața este mai educată pe partea de virus. Ne dorim cu toții să revenim la normalitate”

by Oana Spiru

Revenirea economiilor din pandemie pare să nu mai fie doar o iluzie, încrederea managerilor în economia românească începe să crească, iar firmele încep să își reconfigureze spectrul de priorități.

„În continuare simțim că este o piață foarte volatilă și reacționează foarte repede la veștile cu caracter de sănătate. Din toamnă, cu fiecare accelerare a creșterii cazurilor vedeam cum lumea nu mai trimite cereri. Ceea ce vedem diferit acum față de anul trecut, lumea știe cum se comportă virusul, știe ce precauții trebuie să își ia și ce este ok să facă. Piața este mai educată pe partea de virus. Ne dorim cu toții să revenim la normalitate cât mai repede”, declară Andreea Bălaj, general manager al unui dintre cele mai cunoscute hoteluri din Cluj-Napoca, pentru Servus, Cluj!

Odată cu relaxarea restricțiilor, restaurantele au început să lansează meniuri noi pentru sezonul primăvară-vară cu preparate internaționale, pregătite din ingrediente locale.

„Încă avem niște reguli și restricții pe care trebuie să le respectăm din perspectiva epidemiologică. Noi am gândit un nou restaurant ca să putem oferi ceva în plus oaspeților din perspectivă vedere centru asupra orașului și partea de terasă pentru cine dorește să stea afară. Sunt solicitări, lumea își dorește din nou să iasă. Încet, încet, primim mai multe cereri”, ne mai povestește Andreea Bălaj.

Bucătarul șef Felician Mureșan a conceput un meniu echilibrat, interesant, cu preparate îndrăgite de gurmanzi și a căutat să colaboreze cu producători locali, acolo unde a fost posibil, pentru a achiziționa produse proaspete și de cea mai bună calitate.

”Am creat un meniu cu specific internațional dar unde regăsim si câteva preparate din frumoasa noastră bucătărie tradițională, de care să se bucure atât clienții români dar și cei străini, care sunt fascinați de mâncarea noastră românească. O altă nountate este că, de anul acesta, colaborăm mai mult cu producătorii locali, deoarece consider că produsele lor aduc un plus de valoare preparatelor mele. Având în vedere că piața producătorilor locali este din ce în ce mai mare, fapt care mă bucură mult, mi-a fost ușor să găsesc furnizori și vreau să continui să caut cât mai mulți. În momentul de față avem colaborări cu producatori locali de legume, de păstrăv și urmează să încheiem colaborări cu producători locali de fructe. Este un parteneriat cu beneficii de ambele părți deoarece producătorii locali au și ei nevoie să își promoveze calitatea produselor și noi ne bucurăm să putem face asta” a spus Felician Mureșan, executive chef al hotelului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza