Pasagerii unei curse WizzAir, evacuați pe tobogane în urma unei alerte de incendiu. Erau și români printre ei

by admin

Pasagerii unui zbor WizzAir care ar fi trebuit să plece sâmbătă seara de pe aeroportul din Debrecen, Ungaria, spre Paris au fost debarcați cu ajutorul unui tobogan, după ce piloții au anulat decolarea în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei. Mulţi dintre cei 180 de pasageri erau din România, potrivit digi24.ro.

Focul ar fi izbucnit în partea din spate a avionului AIRBUS A320 la generatorul APU ( AUXILIAR POWER UNIT). Din acest motiv, toți pasagerii au fost evacuați pe ușa din față a aeronavei, cu ajutorul unui tobogan, după cum relatează baiamare24.ro .

Cursa trebuia să decoleze la ora 18:35, ora Ungariei. La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului.

Mulţi dintre cei 180 de pasageri erau din Satu Mare și Maramureș.  Nicio persoană nu a fost rănită.

Autorităţile ungare investighează ce s-a întâmplat.

„La un moment dat s-a auzit un zgomot, un pic ciudat, la care stewardesele s-au uitat una la alta, speriate. N-au trecut două minute, una dintre stewardese a intrat în cabină la piloți și de acolo a ieșit afară și apoi s-a dat ordinul de evacuare. Am ieșit undeva, a doua sau a treia persoană din avion, n-am luat nici bagaje, nimica și la un moment dat s-au deschis ușile și ne-am dat jos pe tobogane. Și când am ieșit afară, am cerut informații, nimeni, nimica. Atâta ne-a zis o doamnă că a luat foc coada avionului, undeva la motor, în spate. Toată lumea s-a panicat, toată lumea s-a stresat, mai ales copiii. În primele minute după ce ne-am dat jos, copiii toți plângeau”, a povestit Mariana Țăran, pasageră a cursei, pentru sursa citată.

Compania WizzAir a transmis sâmbătă seara un comunicat în care precizează că alerta a fost, de fapt, falsă și că nu a existat, în realitate, pericolul de incendiu. A fost o falsă impresie de fum care ar fi fost generată de luminile din spate ale aeronavei și de vaporii lichidului de degivrare. Însă, conform procedurilor, orice suspiciune de incendiu presupune evacuarea aeronavei și verificări. Cursa va fi reprogramată duminică, iar pasagerilor li s-a asigurat cazare și masă.

„Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum.

Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese, întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie).

Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava. 

Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”, arată oficialii companiei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza