Parlamentul a adoptat legea privind eliminarea pensiilor speciale! Senatorul Diana Șoșoacă a întrerupt în mod repetat dezbaterile

by Christian Suciu

Parlamentul și Camera Deputaților au votat astăzi în ședința comună în favoarea adoptării proiectului de lege ce prevede eliminarea pensiilor speciale. Proiectul a înregistrat 382 de voturi ”pentru” și trei abțineri iar legea a fost depusă ulterior la Secretarul General în vederea exercitării dreptului de sesizare asupra constituționalității acesteia.

Inițiativa legislativă a deputatului PSD Alfred Simonis va aduce modificări legii 96/2006 referitoare la statutul deputaţilor şi senatorilor, eliminând dispozițiile din cadrul articolului 49 privind acordarea dreptului la îndemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii. Noua lege referitoare la statutul deputaților și senatorilor va fi republicată în Monitorul Oficial, cu prezența modificărilor suferite în urma proiectului.

Printre motivele acestei inițiative legislative se numără faptul că statul român a cheltuit aproape 19 milioane de lei cu plata pensiilor speciale după data de 10 iunie 2022.

În timpul ședinței, Senatorul Diana Șoșoacă a încercat în repetate rânduri să îl întrerupă pe președintele de ședință folosind inclusiv un fluier însă acțiunile acesteia nu au oprit votul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza