Park & Ride cu 863 locuri de parcare la aeroport, realizat în proporție de 50%

by Bianca Baraboi

Zona de parcare de lângă aeroport la care au început lucrările în urmă cu ceva timp, a ajuns cu acestea la 50 la sută. Construcția prevede mai multe locuri de parcare noi, care le va permite clujenilor sau vizitatorilor, să lase mașinile și să meargă în și spre oraș cu mijloacele de transport în comun.

Am verificat astăzi în teren lucrările la obiectivul Park & Ride, alături de dl viceprimar Dan Tarcea. Acest parking va oferi clujenilor și vizitatorilor posibilitatea de a-și lăsa aici mașinile și să pornească mai departe către oraș cu transportul în comun sau alte mijloace de micromobilitate. De asemenea, investiția face parte din nodul intermodal de transport din zona aeroportului, ce se va dezvolta odată cu finalizarea trenului metropolitan și a celorlaltor proiecte de infrastructură, a scris primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151) are o valoare de peste 14,5 milioane de euro și include:

– amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național;

– amenajare stații de transport în comun

– construcția unui terminal tip autogară, incluzând un corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare

– amenajarea unei piațete publice

– 300 noi arbori plantați.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare dispuse astfel:

– 788 locuri de parcare pentru autovehicule;

– 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;

– 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;

– 8 peroane pentru autobuze.

Strada Traian Vuia va fi sistematizată astfel: zonă de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, relocarea stației pentru transportul în comun.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza