Pandemie de solidaritate! Bucătari, bancheri, taximetriști și oameni simpli își dau mâna să ajute sistemul medical

by admin

Mai mulți clujeni au sărit în sprijinul medicilor și a spitalelor din Cluj. Mai mult, nici bătrânii nu au fost uitați. Departamentul de Sănătate Publică – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj și Observatorul Român de Sănătate, cu sprijinul Fundației Comunitare Cluj au organizat campania „Fii un erou pe scara ta de bloc, ajută-ți bătrânii!”

Napoca Taxi din Cluj-Napoca își arată solidaritatea pentru cadrele medicale în această perioadă. Aceștia oferă curse gratuite medicilor și asistenților care sunt implicați în lupta cu coronavirus.

„Am început de astăzi. Oferim acest lucru din partea firmei pentru toți medicii și asistenții care sunt implicați. Un gest, un gând bun de a sări în ajutorul semenilor mei, de face și noi ceva pentru societate în această perioadă. Mă implic cu tot ceea ce pot”, spune patronul Napoca Taxi Cluj, Viorel Sauca.

Beard Brothers a adunat 1269 litri de dezinfectant, 2 videolaringoscoape, un ecograf(cardiac și pulmonar) și 500 de măști PPf2. Acestea vor fi livrate în spitalele din Cluj-Napoca.

„Vrem să vă informăm că: în ultimele zile, am reușit achiziționarea a 1269 litri de dezinfectant, 2 videolaringoscoape, un ecograf(cardiac și pulmonar) și 500 de măști PPf2. Suma achiziției ajunge la 39 000 de euro, suport financiar primit din partea prietenilor de la Banca Transilvania.Începând de mâine, vom începe livrarea produselor în spitalele din Cluj-Napoca. Revenim cu fotografii.
Nu ne oprim aici, suntem, în continuare, în căutare de masti (FFp3 sau FFp2) și combinezoane (cat. 3)”, spun tinerii din Cluj.

De asemenea, Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, a decis să achiziționeze două izolete pe care să le doneze Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, pentru a le susține activitatea în lupta împotriva COVID-19.

Și bucătarii din județul Cluj sar în ajutor. Chef Paul Siserman altături de alți colegi s-au oferit să ajute bucătăriile din spitale sau cantinele care fac de mâncare pentru bolnavi

„Urmând exemplul altor colegi și în speranța că și alți colegi îmi vor urma exemplu, mă pun la dispoziția oricărei bucătării de spital sau cantine care fac de mâncare pentru bolnavi și care au nevoie de personal. Totul cu titlu gratuit”, transmite Chef Paul Siserman

Toți bucătarii din Cluj care sa se implice în aceasta acțiune de voluntariat să se adreseze lui Chef Paul Siserman, care va face o listă cu datele lor de contact, iar apoi va trimite informațiile centralizate către DSP Cluj-Napoca.

„Invit pe aceasta cale, pe toți colegii care mi-au scris în privat că doresc sa se implice și care sunt din alte județe, sa facă aceleași demersuri la Direcția de sănătate publica din Municipiile lor astfel reușind sa ne implicam și să ajutăm cât mai mult. V-a fi nevoie de noi toți!”, mai scrie Paul Siserman pe pagina de facebook.

Totodată, tinerii își pot ajuta vecinii în vârstă. Fii un erou pe scara ta de bloc, ajută-ți bătrânii!

„Ai sub 40 de ani și ești rezonabil sănătos? Vrei să îți ajuți vecinii în vârstă din scara ta de bloc?

Ei trebuie să stea izolați ca să reducă riscul de infecție cu coronavirus, dar au nevoie de medicamente și alimente de bază. Urmează pașii de pe această pagină, tipărește cele două afișe, afișează-le pe ușa interioară a blocului tău și completează-ți datele de contact.

Dacă te sună vecinii pentru ajutor, respectă regulile de pe afiș ca să elimini riscul de a îi infecta. Procedura ce trebuie urmată a fost verificată cu epidemiologi și medici infecţioniști pentru siguranţa voastră”, campanie organizată de Departamentul de Sănătate Publică – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj și Observatorul Român de Sănătate, cu sprijinul Fundației Comunitare Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza