Pădurea Hoia-Baciu poate deveni un areal natural unic în țară! Primăria a făcut demersurile pentru un studiul științific

by Christian Suciu

Primăria Cluj-Napoca a contractat o firmă pentru a realiza un studiu științific ce vizează pădurea Hoia-Baciu în vederea instituirii regimului de areal natural protejat pentru zona respectivă. Potrivit primăriei, în urma obținerii regimului de areal natural se vor putea lua măsuri eficiente pentru a proteja pădurea de amenințările antropice.

”Studiul care se dorește a fi realizat va îndeplini rolul de bază pentru luarea unor măsuri de management în scopul conservării arealului natural, amenințat de factorul antropic, conform cerințelor autorității contractante. Studiul se face pe baza unei analize în teren pentru toate categoriile de organisme cu accent pe cele protejate conform legii, procesarea datelor, elaborarea de hărți, elaborarea studiului final. În cadrul studiului final se vor prezenta datele de biodiversitate si de mediu abiotic, presiunile si amenințările, importanta conservării, propuneri de management în viitor, perspective de dezvoltare a unor activități compatibile cu obiectivele de conservare. Studiul va trebui să acopere o perioadă ce include obligatoriu lunile aprilie – iunie.” au comunicat reprezentanții Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Firma M&S ECOPROIECT , administrată de Lectorul Facultății de Geografie din cadrul UBB, Ciprian Corpade, va realiza studiul pentru 80 de mii de lei conform primăriei. Proiectul Master Plan pentru Arealul Natural Hoia-Baciu a fost depus în cursul lunii precedente de consilierii USR iar implementarea prevede un parteneriat între UAT-urile Cluj-Napoca, Baciu și Florești, prin care Pădurea Hoia-Baciu ar deveni unul din cele mai mari areale naturale pe plan autohton.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza