Pacientul cu coronavirus internat la Cluj se simte mai bine. Alte sute de persoane din județ rămân în izolare

by admin

Pacientul din Maramureș diagnosticat cu noul coronavirus COVID-19 rămâne în continuare internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj. Starea lui de sănătate este mai bună decât în momentul internării.

Potrivit autorităților, alte 661 de persoane din județul Cluj sunt izolați la domiciliu, dar nici o persoană nu se află în carantină. La nivel național, sunt în carantină instituţionalizată 21 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID-19, iar peste 12.000 de persoane sunt în izolare acasă.

Până acum, în România 7 pacienți au fost confirmați cu coronavirus, dintre care 3 au fost declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara.

De asemenea, trei cetăţeni români au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul Italiei. Cazurile acestora s-au înregistrat în Trieste, Cremona şi Bologna.

Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova.

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia – Romagna.

„Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei. MAE reiterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului. În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, informaţii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19”, se arată într-un comunicat al MAE transmis vineri.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ştefan 06/03/2020 - 16:49

Basme şi poveşti ale politicienilor: coronavirus; teroriştii din 1989 din România; teroriştii de la New York din 11.09.2001; armele chimice şi nucleare ale lui Sadam Husein etc.

Raspunde

Comenteaza