Pacienții oncologici, în pericol. Medic oncolog: „Cine o să reușească să primească toți pacienții cu cancer rămași nediagnosticați și netratați?

by admin

În contextul situației create de pandemia de coronavirus, bolnavii de cancer au rămas fără acces la tratamentele din spital.

Conform medicului oncolog Adrian Udrea, mortalitatea va crește în cazul pacienților cu probleme oncologice având în vedere lipsa tratamentului în spitale, în această perioadă.

„E clar că vom avea o dublare a mortalității în următoarele luni așa cum am avut-o o scădere cu mai mult de jumătate a pacienților noi diagnosticați care să se prezinte la tratament. Va fi imposibil să preluăm pentru că e clar că există un număr enorm de pacienți care acum stau acasă și care la un moment dat se vor prezenta pentru că vor mai avea simptome, vor avea probleme și nevoie de ajutor. Cine o să reușească să primească toți pacienții cu cancer rămași nediagnosticați și netratați? oentru că nu avem o capacitate nesfârșită”, declară medicul oncolog Adrian Udrea, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Aceste două luni în care pacienții oncologici nu au putut fi tratați cum se cuvine înseamnă avansul boli. După această perioadă se așteaptă o creștere semnificativă a cazurilor de cancer în fază terminală.

„Înseamnă foarte mult pentru ei, înseamnă avansul bolii, metastazarea bolii și dificultăți pentru noi dacă se vor prezenta să-i ajutăm așa cum ar trebui să îi ajutăm. Avansurile în cancer au fost foarte mari în ultimii ani. Avem și în România posibilitatea de tratamente foarte bune care permit creșterea supraviețuirii în condiții bune de viață, dar nu în orice condiții. Dacă bieții oameni vor veni târziu, cu probleme legate de starea lor generală, ne va fi dificil să îi tratăm chiar în condiții de metastază”, mai spune medicul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza