Pacienții NU POT FI REFUZAȚI, pe motiv că nu au fost testați, neacceptarea căzând sub incidență penală!

by admin

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, ieri seară, că pacienții care nu au fost testați pentru coronavirus nu pot fi refuzați la internare, de către medici, deoarece, refuzul internării intră sub incidenţa legii penale.

„Refuzul de internare – şi atragem atenţia asupra acestui lucru – a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti cade sub incidenţă penală. Atragem atenţia managerilor şi şefilor de secţie, precum şi medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienţii nu pot fi refuzaţi, tratamentul, pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativ COVID”, a declarat Raed Arafat.

De asmenea, el a anunțat că a emis un ordin, prin care personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător, după ce au existat mai multe asemenea situaţii de refuz. Ordinul prevede totodată că personalul sanitar nu poate refuza detaşarea la alte spitale. În plus, serviciile de ambulanţă trec în subordinea şefilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: digi24.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza