Pacienți externați din spital, reconfirmați cu COVID-19 după 12 zile

by admin

Doi pacienți din Buzău, declarați vindecați și externați din spital, au fost testați din nou pozitiv cu COVID-19, după aproape două săptămâni. Situația nu este una neobișnuită, dar astfel de cazuri sunt considerate excepții.

La ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, județul Buzău apărea cu 13 cazuri de coronavirus confirmate. Dintre pacienți, 13 au fost considerați vindecați și externați, cu recomandarea de izolare la domiciliu pentru încă două săptămâni, monitorizare prin medicul de familie și recoltarea de noi probe în ziua a 12-a de la externare.

Reprezentanții DSP Buzău spun că pe 6 aprilie, conform recomandărilor, s-au recoltat noi probe de la doi pacienți externați pe 26 aprilie. Rezultatul pozitiv a venit o zi mai târziu.

Este vorba de două persoane cu vârsta de 46 și 29 de ani, sosite din Italia. După externare, ele s-au izolat împreună la același domiciliu, fiind din aceeași familie. DSP precizează că nu au avut contact nimeni altcineva. Acum, pacienții sunt asimptomatici și au fost internați din nou la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

„În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, ca urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu (persoanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienții sunt asimptomatici și internați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza