(P) Top cei mai buni pantaloni scurți de alergare

by Cristina Mihaila

Pantalonii scurți sunt o ținută excelentă pentru alergare, iar există într-o mare varietate, nu doar în mărimi și culori, ci cu caracteristici diferite care diferențiază modelele de bună calitate de altele care pot rezista doar câteva antrenamente.

Fiind un pantalon de alergare, este necesar să fie o țesătură elastică, cu buzunare laterale care să permită depozitarea unor lucruri mai puțin grele, asta pentru a le împiedica să sară în timp ce alergi.

Acești pantaloni, chiar și atunci când sunt scurti, ar trebui să ofere protecție împotriva frecării pe coapse, așa că este indicat să ai o pereche care să fie cel puțin deasupra genunchiului. În mod similar, fiind un articol de îmbrăcăminte, confortul tău este cel mai important lucru, așa că ar trebui să îți bazezi alegerea pe nevoile tale, combinând caracteristici de vârf.

Iată cei mai buni pantaloni scurți de alergare:

Pantaloni scurți de alergare Nike pentru bărbați

Nike este renumită pentru calitatea accesoriilor și a îmbrăcămintei sale sport. De exemplu, o pereche de pantaloni strânși de la Nike confecționați dintr-un material total respirabil îți permit să te antrenezi confortabil și fără a acumula transpirație. Ei sunt în mod normal confectionați din poliester si elastan, o combinație care se potrivește perfect.

Pantaloni scurți de alergare Under Armour

Pentru o ventilație maximă la alergare, pantalonii scurți de la Under Armour sunt confecționați din materiale care se usucă foarte repede, făcându-i ideali pentru orice antrenament. Construcția lor cu material de plasă UA Tech garantează o mai mare respirabilitate. Cu o centură elastică în talie și buzunare laterale la îndemână, acești pantaloni sunt extrem de funcționali și durabili.

Pantaloni scurți de alergare Adidas

Dacă ești cineva care preferă pantalonii largi de alergare în loc de colanți de alergare, modele de pantaloni scurți Adidas din bumbac și poliester sunt ideale pentru antrenament fără a-ți afecta mișcările.

Aceștia au sistem de închidere cu șnur glisant, sunt disponibili în diferite mărimi, adaptându-se foarte bine la diferite dimensiuni și tipuri de corp.

Materiale utilizate pentru proiectarea pantalonilor scurți de alergare

Pantalonii scurți de alergare pot fi confecționați din diferite materiale, în mod ideal fibre sintetice care permit transpirației să se usuce.

În funcție de modelul de ales, pantalonii scurți de alergare pot fi confectionați din fibre naturale, unde bumbacul iese în evidență. Acesta este un material care se caracterizează prin faptul că oferă mișcare liberă, permițându-ți să te întinzi, să flexezi, să sari sau să alergi fără să te strângă.

Pe de altă parte, trebuie să ții cont de faptul că, dintre toate materialele, bumbacul absoarbe cea mai multă transpirație dintre toate opțiunile, așa că acest material este mai potrivit pentru pantaloni casual bărbați.

Cel mai frecvent material folosit pentru fabricarea acestor pantaloni de alergare sunt fibrele sintetice, care pot fi poliester, nailon sau un amestec al acestora cu elastic sau elastan.

Fibrele sintetice sunt capabile să elibereze transpirația acumulată, datorită proprietăților lor respirabile care împiedică umezeala, care la rândul său previne disconfortul sau frecarea.

De ce trebuie să fie așa scurți pantalonii scurți de alergare?

Designul acestui tip de pantaloni este special conceput pentru alergare, unde diferite branduri s-au dedicat realizării de pantaloni scurți care se adaptează mișcărilor picioarelor, oferind libertate la alergare, de unde și importanța de a avea o lungime adecvată. La fel, dacă acest tip de pantaloni nu este pentru tine, există pantaloni lungi pentru alergat, care te pot ajuta.

Ce fel de pantaloni scurți poartă alergătorii la maratoane?

În cea mai mare parte, alergătorii profesioniști poartă de obicei pantaloni scurți din fibră sintetică, care au o plasă sau căptușeală interioară care le permite să alerge în voie, de fapt, mulți aleg să nu poarte lenjerie intimă și să folosească doar pantalonii care au deja suficient suport.

Care este lungimea perfectă pentru pantaloni scurți de alergare?

Acest lucru va depinde, în mare parte, de preferințele tale personale, deși este întotdeauna recomandat ca pantalonii să ajungă cel puțin în partea superioară a genunchilor, în acest fel coapsele tale vor rămâne protejate de frecare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza