(P) Cum să identificați durerile de spate cauzate de alergare

by Oana Spiru

„Am dureri de spate cauzate de alergare – ce ar trebui să fac?” Aceasta este una dintre cele mai frecvente fraze pe care terapeuții, cum ar fi osteopații și chiropracticienii, le aud de la pacienții lor care aleargă. Dar există o eroare foarte mare în fraza de mai sus. Puteți ghici ce ar putea fi?

Deși majoritatea dintre noi ne gândim la accidentările picioarelor, tălpilor, genunchilor și șoldurilor ca fiind „leziuni de alergare”, ne gândim la durerile de spate nu ca o leziune de alergare, în sine, ci mai mult ca o neplăcere care interferează cu alergarea noastră. Poate că vă întrebați „și ce?”, de ce contează asta? Contează pentru că, dacă vă considerați durerile de spate ca o leziune de alergare, atunci vă puteți ajusta frecvența, durata, intensitatea, tipul de adidași de bărbați sau femei și stilul de alergare, pentru a vă ajuta să vă vindecați mai repede.

Ce cauzează durerile lombare în timpul alergării?

Sindromul lombar al alergătorilor nu este un termen medical. Este un termen pe care specialiștii tind să îl folosească pentru a grupa cele mai frecvente patru cauze ale durerii lombare cauzate de alergare. În ciuda afecțiunilor distincte, ei grupează aceste leziuni la spate doar pentru că apar adesea simultan, iar tratamentul pe care îl recomandă acoperă toate cele patru afecțiuni simultan și uneori poate aduce o ameliorare eficientă a durerii.

Care sunt cauzele durerii lombare în timpul alergării?

Dacă credeți că suferiți de acest sindrom, ar fi util să vă puneți câteva întrebări:

1. Am călătorit recent, dorm în paturi necunoscute și nu neapărat cel mai bun tip de pat? Deseori, dormitul în paturi necunoscute ne poate determina să fim susceptibili la durerile de spate din cauza presiunii pe care o poate pune pe țesuturile spatelui. Acest lucru este valabil mai ales pentru alergători, care au nevoie de un sprijin bun al spatelui, pe măsură ce se recuperează după sesiunile de antrenament peste noapte.

2. Am crescut brusc intensitatea sau durata alergării sau sunt cam de șase săptămâni implicat în primul meu program de maraton? Cel mai frecvent moment în care oamenii au dureri de spate este după aproximativ șase săptămâni de antrenament, când începem să creștem volumul de alergări în acea pereche uzată de adidași de bărbați sau femei. Fiecare alergare va crea puțină iritare în toate articulațiile, pe care apoi corpul o vindecă și devine mai puternic.

3. Adidașii mei de alergare oferă suficient suport sau amortizare piciorului meu (sunt potriviți pentru mine?) Sau sunt prea uzați? Acest lucru este important de menționat indiferent de tipul de accidentare, deoarece este atât de important să folosiți perechea de adidași de bărbați sau femei potrivită și să înlocuiți adidașii ÎNAINTE să se uzeze. Amortizarea unor adidași de bărbați sau femei de alergare noi ajută la reducerea șocului impactului piciorului care ajunge la partea inferioară a spatelui. Desigur, este chiar mai bine să vă asigurați că includeți iarbă sau alte suprafețe mai moi în cursele de antrenament, mai degrabă decât să bateți întotdeauna asfaltul.

4. Am avut în ultimul an o leziune la picioare, genunchi sau șolduri care ar putea avea efecte asupra spatelui meu? Osul piciorului este conectat la osul coapsei, care este conectat la partea inferioară a spatelui, caz în care o vizită promptă la un specialist osteopat sau fizioterapeut poate ajuta la reducerea sau eliminarea efectelor adverse ale acestor leziuni.

5. Am alergat multe dealuri? O mulțime de oameni își pot stresa partea inferioară a spatelui, deoarece nu știu să își mențină abdomenul încordat în timp ce aleargă la vale. Ținându-vă abdomenul tare în timp ce coborâți pe dealuri abrupte, puteți lua o presiune mare de pe partea inferioară a spatelui.

6. Aș putea alerga asimetric datorită faptului că unii dintre mușchii mei sunt mai strânși pe o parte? Mușchii tuturor sunt mai strânși pe o parte, în comparație cu cealaltă. Cu siguranță, asta înseamnă că vom alerga asimetric, creând un potențial pentru accidentări de alergare. Echilibrul și simetria sunt atât de importante pentru a alerga sănătos și fără durere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza