(P) Ce este o saltea ortopedică și de ce aveți nevoie de una

by Oana Spiru

Dacă trăiți în prezent cu dureri cronice, trecerea la saltele Previ cu mai mult suport este una dintre cele mai bune modalități de a găsi ușurare. Pe măsură ce faceți cercetări, este posibil să dați peste paturi etichetate ca „saltele ortopedice”.

Cu toate acestea, în prezent nu există reglementări privind limbajul pe care producătorii de saltele îl pot folosi. De asemenea, nu există standarde guvernamentale stabilite pentru a determina ce constituie o saltea ortopedică și ce nu. Prin urmare, poate fi o provocare să determinați dacă obțineți cu adevărat o saltea cu un suport mai solid.

Atunci când vă culcați în pat, articulațiile șoldurilor și umerilor suportă adesea cea mai mare parte a greutății corpului dumneavoastră. Pe o saltea foarte fermă, se poate acumula fricțiune în aceste zone și poate duce la apariția unor puncte de presiune dureroase. Prin urmare, pentru ca o saltea să fie considerat „ortopedică!, ar trebui să aibă o anumită elasticitate, ceea ce înseamnă că aceste zone sensibile ar trebui să fie amortizate.

Cu toate acestea, salteaua nu ar trebui să fie atât de moale încât șoldurile și umerii să se scufunde și să forțeze coloana vertebrală să se încline. Saltelele ortopedice echilibrează amortizarea și susținerea, astfel încât coloana vertebrală este menținută într-o poziție neutră.

Acest articol prezintă ce este o saltea ortopedică și cum vă poate ajuta să găsiți ameliorarea durerii de care aveți nevoie pentru un somn mai bun.

Ce este o saltea ortopedică?

Saltelele ortopedice, cum ar fi multe saltele Previ,  sunt concepute pentru a oferi o ușurare a presiunii în zonele sensibile, cum ar fi șoldurile și umerii, și pentru a promova o poziție neutră a coloanei vertebrale. 

Pentru persoanele în vârstă, sportivi, cei cu dureri cronice și cei care se recuperează în prezent în urma unei leziuni, o aliniere sănătoasă a coloanei vertebrale în timpul somnului poate încuraja vindecarea, un somn mai profund și mai puțină durere.

Fermitatea saltelei ortopedice

Nu există reglementări care să determine ce poate fi sau nu poate fi considerat o saltea ortopedică. Cu toate acestea, saltelele recomandate cel mai frecvent de către chiropracticieni sunt de o fermitate medie spre medie. Saltelele ultra-moale și extra ferme nu sunt în general considerate „ortopedice”, deoarece nu sunt potrivite pentru o gamă largă de stiluri de somn și tipuri de corp.

Saltelele cu fermitate medie au cel mai universal confort și sunt adesea recomandate pentru cei care dorm pe o parte, pe spate și în combinație și pentru cei cu o greutate medie între 50 și 100 kg. Echilibrul dintre suport și amortizare de pe un pat mediu asigură că articulațiile sunt legănate și protejate de punctele de presiune. Cu toate acestea, fermitatea ușoară menține șoldurile și umerii ridicați și coloana vertebrală neutră.

Saltelele cu fermitate medie sunt recomandate de obicei celor cu dureri de spate și persoanelor grele de peste 100 de kg. Aceste paturi au o fermitate ușor mai mare decât un pat mediu pentru a reduce excesul de afundare și nealinierea coloanei vertebrale.

Tipuri de saltele ortopedice

Orice tip de saltea ar putea fi etichetat ca fiind un „pat ortopedic”. Cu toate acestea, spuma cu memorie, spuma de latex și saltelele hibride sunt cele mai populare pentru ameliorarea durerii.

Saltele din spumă cu memorie

Saltelele din spumă cu memorie se conturează strâns pe corp, asigurând că fiecare zonă este amortizată și susținută. Deoarece spuma cu memorie este atât de receptivă, aceasta își păstrează elasticitatea și se mulează pe articulațiile dumneavoastră, chiar și atunci când vă schimbați pozițiile.

Multe saltele Previ din spumă cu memorie sunt adesea recomandate celor cu dureri cronice, deoarece flotabilitatea lor promovează alinierea coloanei vertebrale, în timp ce conturul adânc previne punctele de presiune din apropierea articulațiilor.

Saltele din latex

Saltelele din latex sunt similare cu cele din spumă cu memorie. Cu toate acestea, latexul are un pic mai multă elasticitate decât spuma cu memorie, ceea ce este perfect pentru susținerea coloanei vertebrale. Multe saltele Previ din latex sunt disponibile în modele de la moale la ferm, dar elasticitatea acestui material îl face ideal pentru saltelele cu fermitate medie sau mare.

Saltele hibride

Paturile hibride au un strat superior de 5 până la 8 cm, de obicei din spumă cu memorie sau latex. Sub stratul superior se află o bază de bobine îndesate. Spre deosebire de saltele tradiționale cu arcuri interioare, bobinele hibride se mișcă separat, mai degrabă decât ca o unitate. Această structură înseamnă că hibrizii au mai puțin transfer de mișcare și pot să se muleze mai bine pe corp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza