(P) 8 dintre cei mai buni adidași de cumpărat în 2022

by Oana Spiru

Brandul PUMA a fost fondat de Rudolf Dassler, care a devenit celebru pentru prima dată în domeniul îmbrăcămintei sportive atunci când el și fratele său Adolf au format împreună compania Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Fabrica de încălțăminte a fraților Dassler) în 1924.

Cu patru ani înainte, la Jocurile Olimpice de la Amsterdam din 1928, majoritatea atleților germani au fost încălțați cu pantofi Dassler. Opt ani mai târziu, simbolul american Jesse Owens a câștigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin, purtând pantofii fraților Dassler. Cu toate acestea, în ciuda succesului lor comun, relația dintre frați s-a deteriorat, iar cei doi s-au despărțit în 1948. Adolf a continuat să creeze adidas, în timp ce Rudolf a format PUMA.

Logo-ul PUMA, devenit celebru în prezent, a fost ales inițial de Dassler ca simbol al vitezei, forței, adaptabilității, perseverenței și dexterității. Numit de Forbes unul dintre cele mai valoroase branduri sportive din lume, grupul cu sediul în Bavaria își menține statutul de pionierat în industria încălțămintei și a modei.

Cu ajutorul unei ghete de fotbal revoluționare, a unei cascadorii de marketing la Cupa Mondială cu Pele, a relațiilor strânse cu o listă lungă de cei mai buni sportivi din lume și a contractelor de sponsorizare cu artiști de renume precum J. Cole și Rihanna, PUMA și-a câștigat pe bună dreptate locul de una dintre cele mai mari companii din cultura sneakerilor.

Pentru a vă ajuta să navigați printre cele mai bune lansări de la PUMA, am compilat mai jos o listă cu adidașii noștri preferați. Aceștia includ adidași PUMA de damă, cât și de bărbați. Indiferent dacă până acum ați fost un fan devotat ai unei singure perechi de adidași de damă Nike, sigur veți fi atrași de perechile de mai jos.

PUMA Suede Classic XXI

PUMA Suede este unul dintre puținele modele de adidași PUMA de damă și de bărbați care a reușit să transceadă tendințele și gusturile. Modelul iconic are peste 50 de ani de istorie în spate, apărând pe picioarele unor icoane de stil, jucători de baschet celebri și eroi culturali.

De ce? Estetica minimalistă a acestui pantof, tăietura joasă și partea superioară din piele de căprioară moale ca untul oferă purtătorilor o cantitate extraordinară de versatilitate. Îl puteți purta cu un trening sau cu un costum mulat. Deși există o multitudine de variante, această variantă de culoare gri este mai curată decât majoritatea, adăugând un pic mai multă atemporalitate unui adidas deja clasic.

PUMA Clyde Airbrush

În 1971, PUMA i-a oferit legendarului jucător de baschet Walt „Clyde” Frazier propriul său pantof cu semnătură, un adidas care avea să fie foarte râvnit atât pe teren, cât și în afara lui.

Câteva generații și 390 de variante de culori mai târziu, adidasul PUMA este considerat și în prezent unul dintre cei mai buni pantofi de baschet cu semnătură. Această versiune din zilele noastre schimbă corpul din piele întoarsă OG cu o parte superioară din piele albă clară și o bandă PUMA Formstrip portocalie strălucitoare. Ambele sunt reminiscențe ale perioadei în care Frazier a fost un New York Knick.

PUMA PWRFrame Op-1 „Cyber”

Corpul negru elegant al modelului de adidași PUMA de damă și de bărbați Puma PWRFrame OP-1 este acoperit cu referințe de design de inspirație digitală. Sneaker PUMA include, de asemenea, tehnologia PWRFrame – un nou sistem de amortizare și suport pe care este construit adidasul. Pantofii par futuriști și îi puteți purta cu încredere astăzi în New York sau în Neo-Tokyo în 2077.

Black Fives x PUMA Suede Classic

PUMA a făcut echipă cu Black Fives Foundation, o organizație non-profit a cărei misiune este de a cerceta, păstra, prezenta, preda și onora istoria pre-NBA a afro-americanilor în baschet. În acest caz, marca a reproiectat modelul Suede Classic cu piele întoarsăpură brută, coloranți naturali și grafică ce datează de 50 de ani. Scrisul scris de mână este, de asemenea, o notă frumoasă.

PUMA Ralph Sampson 70

Modelul Ralph Sampson este o siluetă reîmprospătată, creată inițial pentru uriașa legendă NBA. Răsărind o cromatică retro, utilizarea de piele de căprioară premium și plasă oferă pantofului deja imaculat o sclipire de textură. PUMA știe cum să insufle o nouă viață unui sneaker istoric.

Rhuigi Villasenor x PUMA Suede

Versiunea lui Rhuigi Villaseñor asupra modelului Suede a apărut ca una dintre iterațiile noastre moderne preferate ale siluetei clasice. Fondatorul și directorul de creație al RHUDE a conceput o pereche de adidași PUMA de damă și de bărbați care se simte puțin mai premium decât modelul OG. Partea joasă include un amestec ondulat de piele și piele întoarsăși este completată cu un indiciu de imitație de piele de crocodil pe călcâi.

PUMA RS-Dreamer „J. Cole”

Adidasul semnat de J.Cole este foarte tare. Această pereche de adidași PUMA de damă și de bărbați de sport este discretă, dar radiantă, fiind de culoare neagră cu o sclipire de culori pastelate pe talpa intermediară. Rapperii nu au întotdeauna cele mai bune colaborări cu adidași, dar nativul din Carolina de Nord a reușit să ne binecuvânteze cu un adidas care este aproape la fel de bun ca unele dintre cele mai bune versuri ale sale.

PUMA Future Rider „Super Mario 64″

Dacă nu ați observat deja, brandul s-a concentrat pe colaborări, creând adidași PUMA de damă și de bărbați care aduc un omagiu unor momente culturale importante și care trag de coarda nostalgiei.

Realizat cu bun gust, PUMA a creat un adidas care îl prezintă pe instalatorul italian preferat al tuturor. Dacă încă nu vă puteți sătura de Super Mario 64, vă va fi greu să refuzați acești adidași. Nu vă învinovățim.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza