4 idei pentru a te distra în weekend fără să pleci de acasă

by Oana Spiru

Un weekend acasă nu are de ce să fie plictisitor. Secretul este să-ți organizezi bine timpul și nu doar să stai la televizor sau pe rețelele de socializare. Știm că gusturile nu se discută, însă mai jos vei găsi câteva sugestii variate, dintre care mai mult ca sigur vei găsi cel puțin una care să ți se potrivească.

Completează un album foto

În urmă cu trei decenii, toată lumea avea albume foto prin sertare. Astăzi, deși fotografia este infinit mai accesibilă și mai populară, pozele digitale sunt la putere, iar fotografiile pe hârtie reprezintă o raritate.

Ei bine, cum foarte puține persoane reușesc să-și mențină o arhivă bine organizată, probabil că și tu ai mult de lucru la acest capitol. Așa că poți începe să le parcurgi și să le aranjezi într-o oarecare măsură, pentru că îți va lua ceva timp să o scoți la capăt. Totuși, vei vedea că pe bază ce răsfoiești pozele, îți vei aminti de multe momente pe care le-ai uitat și chiar de anumite persoane cu care poate că nu ai mai ținut legătura.

În timp ce organizezi arhiva, poți extrage câteva zeci de poze pentru a completa un album sau chiar mai multe. Felul în care faci un album depinde numai de imaginația ta. Spre exemplu, poți face unul în care să pui câte o poză cu tine la vârste diferite sau unul cu rudele tale atunci când acestea aveau vârsta copilăriei și așa mai departe.

Jocuri, jocuri și iar jocuri

Când a fost ultima dată când te-ai jucat? Dacă ai ocazia de a invita prietenii acasă, ai putea să te gândești la o seară de jocuri de societate, unde distracția este garantată cu jocuri precum Monopoly, Twister, Catan sau Clue, printre altele. O altă variantă este să practici jocuri online, acolo unde există o varietate pur și simplu infinită.

În spațiul virtual, sunt foarte populare shooterele, jocurile de strategie, cursele și jocurile cu tematică sportivă, precum și jocurile de cazinou. Ne aflăm în apropierea sărbătorilor de iarnă și este bine de știut că în această perioadă, utilizatorilor le sunt propuse diverse tipuri de oferte, iar rotirile gratuite reprezintă un stimulent foarte popular oferit de către operatori clienților lor.

Avantajul jocurilor online este că acestea pot fi practicate de pe computer, mobil, tabletă și așa mai departe, astfel încât divertismentul este accesibil tuturor.

Gătește o prăjitură delicioasă

Petrecerea timpului în bucătărie poate fi o activitate relaxantă, dar și distractivă. Totul este să nu te grăbești, să pui o muzică de fundal pentru a ridica atmosfera și pentru a te întreține.

Caută o rețetă interesantă și încumetă-te să prepari o rețetă delicioasă, fie că este vorba despre un tort, eclere, batoane de ciocolată sau de o plăcintă absolut încântătoare. În cazul în care prăjitura îți iese foarte bine, poți repeta rețeta pentru a-ți invita prietenii la o degustare.

O idee foarte bună poate fi să folosești și anumiți îndulcitori non-calorici, cum ar fi Stevia, pentru a folosi o cantitate mai mică de zaharuri și astfel, prăjiturile de casă să fie mai sănătoase decât cele din comerț.

Organizează o seară muzicală cu prietenii

O seară muzicală cu prietenii nu are cum să nu fie distractivă: poate fi vorba despre karaoke sau despre dans. Partea bună este că, spre deosebire de nopțile de discotecă, acasă, vei putea asculta toate melodiile tale preferate.

De regulă, se poate începe cu dansul, iar apoi, după ce atmosfera se mai încinge, se poate face tranziția spre karaoke; astfel, lumea va fi mai dispusă să cânte și să dea ce are mai bun. Nu uita, pentru ca distracția să fie maximă, ar fi recomandabil să le spui tuturor să nu filmeze și să lase telefoanele într-o altă cameră.

Ar fi bine totuși să ții cont și de vecini, pentru a te asigura că nu organizezi petrecerea într-un moment nepotrivit, iar atunci când vine ora de liniște, pune capăt distracției și tranzitează către ceva mai puțin gălăgios, cum ar fi vizionarea unui film.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza