(P) 4 greșeli pe care le fac bărbații când se dau cu parfum

by Oana Spiru

Parfumul ar trebui să fie descoperit, nu anunțat. El joacă un rol mai important decât cred majoritatea oamenilor în prezentarea dvs. personală.

Domnilor, articolul de astăzi se va ocupa de cele mai importante greșeli pe care ar trebui să le evitați atunci când folosiți parfumuri pentru bărbați. Înainte de a alerga să achiziționați parfumuri pentru bărbați asigurați-vă că țineți cont de aceste sfaturi.

Greșeala nr. 1: Nu înțelegeți puterea parfumului

80% dintre bărbați declară că nu folosesc parfumuri în mod regulat. Aceasta este o statistică uluitoare în sensul că vorbește despre faptul că mulți bărbați nu înțeleg pe deplin importanța parfumului.

Nu ne înțelegeți greșit, bărbații înțeleg să fie curați, dar să mirosiți bine merge mult mai departe de parfumul de la săpun. Există două efecte puternice ale parfumului

Cum vă afectează parfumul

International Flavors and Fragrances (IFF) a publicat un studiu în Chemical Sciences care oferă date empirice care validează ceea ce am experimentat cu toții – că mirosurile ne afectează starea de spirit. Studiul a determinat, de asemenea, că alegem parfumurile în funcție de starea noastră de spirit existentă. Parfumul vă poate ajuta cu următoarele:

 • Stresul – un efect de calmare este un produs secundar care vă ajută să vă relaxați și să vă simțiți confortabil
 • Încredere – încrederea în sine crește vertiginos atunci când purtați un parfum de calitate.
 • Afecțiuni fiziologice – apa de colonie nu are neapărat acest efect, dar merită menționat pentru a duce la cunoștință importanța parfumului. Același studiu de la IFF a publicat și rezultate în acest sens.
 • Memorie – cercetările au arătat că există o legătură cauzală între simțul nostru olfactiv și reamintirea memoriei. Purtarea unui parfum Hugo Boss vă poate duce cu gândul la o perioadă frumoasă din viața dumneavoastră, ceea ce, la rândul său, are un efect asupra stării dumneavoastră de spirit.

Cum îi afectează parfumul pe ceilalți

Acest efect este dublu. Îi poate afecta pe ceilalți în mod negativ sau pozitiv. De cele mai multe ori, un parfum bun va avea un efect pozitiv asupra celorlalți.  Este destul de evident efectul pe care îl va avea un miros neplăcut. Cu toate acestea, atunci când mirosiți bine sunteți:

 • Cunoscut pentru că aveți un parfum caracteristic – mirosul plăcut poate deveni o parte a identității dvs.; este un compliment pentru ținuta dvs.
 • Invitant – acest lucru poate face ca interacțiunile cu dvs. să fie plăcute, indiferent de mediu. Oamenii sunt mai deschiși la ceea ce le spuneți pentru că parfumul creează o atmosferă plăcută pentru a vă implica.
 • Memorabil – multe femei raportează că bărbații sunt mai atractivi atunci când poartă un parfum deosebit.

Greșeala nr. 2 – Nu vă alegeți propriul parfum

Bărbații au capacitatea de a-și alege propriul parfum care să le pună în valoare fără cusur chimia naturală a corpului. Mulți bărbați se bazează pe soțiile lor pentru sugestii. Să primiți cadouri este minunat, dar este important să știți ce fel de parfumuri pentru bărbați vă plac, astfel încât să puteți obține parfumul pe care îl doriți. Parfumurile care nu vă plac vor sta pe tejghea sau le veți scoate când vi se va cere.

O opțiune este să mergeți pe stil vechi și să selectați mostre de la un comerciant. Mostrele sunt mici, dar este o modalitate bună de a învăța despre parfumuri pentru bărbați.

Eșantionarea este esențială, deoarece trebuie să știți dacă parfumul funcționează pentru dumneavoastră. Eșantionarea vă va ajuta să nu risipiți bani cumpărând o sticlă întreagă de parfum care nu vă place. De asemenea, vă va oferi cunoștințele necesare pentru a o informa pe doamna despre tipurile de parfumuri pentru bărbați care vă plac.

Atunci când purtați un parfum este important să purtați unul care vă inspiră. Acesta vă va spori încrederea în sine.

Greșeala nr. 3 – Aplicarea incorectă a parfumului

Este important să nu risipiți  parfumurile aplicându-le incorect. O apă de colonie de calitate poate fi scumpă, așa că fiecare pulverizare este ca și cum ați arunca banii. Nu-i irosiți. Mulți bărbați nu știu că aplică apa de colonie în mod necorespunzător. Iată câteva metode comune de aplicare incorectă:

 • Pulverizați în aer și mergeți prin ea
 • Saturați prea mult
 • Pulverizați pe interiorul încheieturilor mâinilor și le frecați între ele

Modul corect de a aplica parfumul preferat este să îl puneți direct pe corp. Cel mai bine este să îl aplicați direct după ce ați ieșit de la duș. Parfumul este intensificat de căldura corpului.

Când ieșiți de la duș, căldura corpului dvs. va elibera mirosul coloniei. Locurile recomandate pentru a pulveriza parfumul sau pentru a aplica uleiuri sunt:

 • Pieptul gol
 • Încheieturile mâinilor (fără a le freca între ele)
 • În spatele urechilor/ gâtului

Zonele de mai sus sunt cunoscute ca puncte de puls. Fluxul de sânge în punctele de puls este foarte puternic. Căldura este adusă în aceste puncte, ceea ce le face să fie puncte excelente pentru aplicațiile de parfumuri.

Greșeala nr. 4 – Anunțarea în loc de descoperirea parfumului

Așa cum am discutat anterior, prea mult parfum este un lucru rău. Există două considerente pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a putea ști cât de mult este prea mult: numărul de pulverizări pe care le aplicați și puterea acestuia.

Începeți cu o singură aplicare. Să știți că puteți aplica oricând mai mult. Nu vreți să copleșiți camera în care vă aflați. Prea mult parfum poate declanșa alergiile oamenilor.

Cheia este să lăsați parfumul să fie descoperit, nu anunțat. Atunci când cineva se apropie de dvs., ar trebui să descopere că purtați un parfum revigorant. Când nu sunt aproape, parfumul dvs. nu ar trebui să meargă înaintea dvs. (sau să rămână în spatele dvs.) și nu ar trebui să vă anunțe prezența. Ar trebui să fie subtil.

Dacă este unul foarte slab, puteți reaplica în aproximativ 4 ore. Pulverizați într-o altă secțiune a corpului atunci când reaplicați. În total, veți fi aplicat parfumul de 3-4 ori într-o zi, dar nu de 4 ori într-o singură aplicare. Aceasta din urmă vă va anunța în loc să vă fie descoperit.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza