Oana Pellea, Irina Margareta Nistor și Vladimir Drăghia, între speakerii TEDxCluj 2019

by admin


TEDxCluj 2019 se anunță a fi cel mai mare * eveniment de gen din Sud-Estul Europei și singurul TEDx din România care aduce pe scenă speakeri TED. Între vorbitorii din acest an se află nume ca actrița Oana Pellea, traducătoarea Irina Margareta Nistor, Carl Honoré (Speaker TED, autor și inițiatorul mișcării Slow Movement ) sau Vladimir Drăghia (sportiv, actor și poet).

Tema conferinței care va avea loc în 29 iunie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este WHAT IF. Sunt așteptați 2.500 de TEDxsteri și 20 de speakeri și performeri. Până acum au fost anunțați Ștefan Mandachi (antreprenor), Carl Honoré (Speaker TED, autor și inițiatorul mișcării Slow Movement ), actrița Oana Pellea, arhitecta Oana Bogdan, Kathy Ward ( International Mindfulness Teacher, Trainer and Supervisor), Ramin Hasani ( Ph.D. Research Assistant), Radu Grosu (Professor & Cyber-Physical Systems Researcher), traducătoarea și criticul de film Irina Margareta Nistor, antreprenorul social Tică Darie, Iuliana Stan (Consultant Cultură de Organizație), Simona Tivadar ( Medic primar – diabet si nutritie) și Vladimir Drăghia ( Sportiv, Actor & Poet).

TED este o marca a conferintelor in care unii dintre cei mai importanti ganditori si activisti ai lumii sunt invitati sa impartaseasca informatii din domeniile de care sunt pasionati. TED isi defineste misiunea ca “idei care merita sa fie raspandite”.


“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie de patru zile în viitor”.

Publicul divers (format din CEOs, oameni de știință, filantropi, antreprenori), este aproape la fel de extraordinar ca și speakerii, printre care Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck si Bono. Prelegerile, de asemenea, numite TED Talks, acoperă o gamă larga de subiecte, ca știință, artă și design, politică, educație, cultură, afaceri, probleme globale, tehnologie și dezvoltare sau divertisment. Mii de discursuri TED sunt oferite spre vizionare gratuit pe www.TED.com. Din aprilie 2009, prelegerile au fost vizionate de peste 100 de milioane de ori, de mai mult de 18 de milioane de oameni.

„Ideile de pe TED.com sunt puternice. Vorbitorii nostri gândesc măreț si modelează viitorului, creează si implementează soluții ingenioase la problemele globale, inovează în afaceri, știință, tehnologie, design și arte. Pe TED.com, acești gânditori și pionieri găsesc o platformă pentru a-și împărtăși ideile, a-i inspira și pe alții, de a cataliza schimbări uimitoare în fiecare colț al lumii. Un nivel extraordinar de implicare: vizionarea unui discurs TED nu este un act pasiv – este începutul unei interacțiuni profunde cu o idee îndrazneață”, precizează organizatorii.

La Cluj-Napoca, evenimentul are loc începând din 2010.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza