O zi deosebită în istoria învățământului românesc: Primirea elevilor cu măști și dezinfectant, dar cu multă emoție și drag

by admin

După o lungă perioadă de pregătire online, elevii care susțin în această vară Bacalaureatul și Evaluarea Națională s-au întors de astăzi la școală pentru pregătire.

La Cluj-Napoca elevii au așteptat cu sufletul la gură această zi: „Fetița mea nu a dormit toată noaptea de bucurie că mâine se întoarce la școală”, este afirmația unui părinte de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

Directoarea Laura Ungurean spune ca elevii au ajuns în curtea școlii plini de emoție, fără spaimă, dar în același timp foarte bine pregătiți pentru a evita o orice pericol care poate duce spre infectarea cu Covid-19. Deși înainte existau emoții în ceea ce privește organizarea elevilor, astăzi, când aceștia au ajuns la școală, totul s-a desfășurat conform normelor impuse, fără probleme.

„De dimineață copiii au fost foarte fericiți și emoționați că au venit la școală. Cei mari, de clasa a XII-a erau ghiduși și făceau glume, iar cei de clasa a VIII-a erau foarte, foarte emoționați că revăd din nou curtea școlii”, a explicat Laura Ungurean, pentru Servus Cluj.

Totodată, Laura Ungurean susține că elevii Liceul Teoretic „Lucian Blaga” sunt pregătiți pentru a trece cu brio examenele ce bat la ușă.

„Elevii nu sunt timorați pentru această situație, pentru ei este mai mult un joc ca un fel de șcenariu în care ei sunt puși să joacă un anumit rol. Sunt curioasă cum vor reacționa zilele următoare când deja se vor obișnui cu această situație. Cred că elevii sunt pregătiți pentru examene deoarece au avut timp mai mult să se pregătească pentru disciplinele de studiu”, mai declară Directoarea Laura Ungurean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza