O singură persoană care a participat la concertul-pilot din Cluj-Napoca s-a INFECTAT cu COVID-19

by admin

O singură persoană din cele peste 200 care au luat parte la concertul-pilot organizat la Opera Națională din Cluj-Napoca, s-a infectat cu noul coronavirus. Autoritățile au făcut anunțul la aproape o lună de la acest eveniment după ce s-a terminat monitorizarea participanților.

La spectacol au participat persoane vaccinate anti-Covid, cei care au trecut prin boală și au dezvoltat ulterior anticorpi sau cei care au prezentat un test negativ, conform ProTv. Masca a fost obligatorie pe toată durata concertului.

Persoana infectată a primit rezultatul după 8 zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj, ceea ce poate însemna, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte. Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile, cu persoane necunoscute.

Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă că organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.

Concertul s-a desfășurat pe data de 15 mai, de la ora 19:00 , unde a avut loc premiera “Faust” de Charles Gounod la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza