O parte dintre elevi vor face școală ONLINE din septembrie. Ministrul Educației a anunțat cine intră în această categorie

by admin

Până la urmă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile, însă acestea vor fi doar o variantă de rezervă. Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind singurele excepții pentru noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie, a precizat ministrul după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

“Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor în cazul în care valul patru al pandemiei de Covid-19 se va intensifica în România.

“Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, explică ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat și care vor fi excepțiile de la sistemul de școală cu prezență fizică: “Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza