O pacientă de 87 de ani a fost salvată de medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca! Au folosit un aparat de înaltă performanță pentru a-i salva brațul

by Christian Suciu

Medicii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au salvat de la amputare brațul unei paciente de 87 de ani ce suferea de o tumoră la axila dreaptă. Echipa de intervenție condusă de medicii Dan Duma și Adrian Capîlneanu a reușit să-i salveze brațul femeii cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență, pacienta a ajuns la spital într-o stare gravă prezentând o hemoragie puternică cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte însă intervenția echipei medicale cu ajutorul aparatului ultraperformant a reușit să evite amputarea brațului unde a fost identificată tumora.

”Cei doi medici au intervenit endovascular reușind să pună în evidență existența unui anevrism la nivelul arterei axilare, intervenind pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică. S-a reușit astfel evitarea variantei de rezervă care conducea spre intervenția chirurgicală de amputare a membrului superior.” au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean pe pagina oficială de Facebook a Instituției.

În prezent starea femeii este una stabilă iar aceasta se află la sub monitorizare în cadrul Secției de Oncologie a spitalului.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza