O nouă tranșă de vaccinuri Johnson&Johnson a ajuns în România. O parte vor fi trimise la Cluj

by admin

România a primit marți o nouă tranșă de 48.000 de doze de vaccin produs de compania Johnson&Johnson. Vaccinurile au fost transportate pe cale rutieră și vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

În 14 aprilie România a recepționat prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin anti-COVID de la compania Johnson&Johnson. Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și inițierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 4 mai, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson sunt distribuite de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza