O nouă seară în care s-a stins nocturna pentru fotbalul românesc. CFR Cluj, UMILITĂ de-a dreptul de Steaua Roșie. Sârbii nici n-au forțat, dar s-au impus cu 4-0

by admin

CFR Cluj a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 4-0 (2-0), de echipa Steaua Roşie Belgrad, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.

Golurile au fost marcate de Pavkov ‘5, Katai ’38, Ben ’68 şi Ivanic ’77.

Echipele utilizate: 

 • Steaua Roşie: Borjan – Gobeljic, Dragovic, Degenek (Pankov ’45+3), Rodic – Kanga (Krsticic ’73), Sanogo, Ivanic (Srnic ’80) – Ben Nabouhane, Katai – Pavkov (Krstovic ’80). Antrenor: Dejan Stankovici
 • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Deac, Petrila, Omrani (Alibec ’62) –  Debeljuh (Costache ’62). Antrenor: Marius Şumudică

Echipele de start: 

 • Steaua Roşie: Borjan – Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic – Kanga, Sanogo, Ivanic – Ben Nabouhane, Katai – Pavkov
  Rezerve: Gordic, Popovic – Babic, Diony, Erakovic, Gajic, Krsticic, Krstovic, Nikolic, Pankov, Petrovic, Srnic
  Antrenor: Dejan Stankovic
 • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Deac, Petrila, Omrani –  Debeljuh
  Rezerve: Bălgrădean, Hindrich – Alibec, Costache, Fofana, Graovac, Hoban, Itu, Latovlevici, Susic, Tahiri
  Antrenor: Marius Şumudică

Pentru prima dată de când a venit la CFR, Marius Şumudică a pus tunurile pe jucători. Eşecul cu 0-4 în faţa celor de la Steaua Roşie a fost picătura care a umplut paharul pentru antrenor, care a scos în evidenţă, la interviurile de la finalul confruntării din Serbia, erorile jucătorilor.

Marius Şumudică a afirmat că se simte foarte rău după acest eşec drastic şi speră ca şi jucătorii să fie la fel, pentru a înţelege ceva de pe urma unei astfel de lecţii. Când a venit vorba de plecarea sa, Şumudică a fost categoric! A declarat că va continua la CFR, deşi a lăsat impresia că oferta de care s-a tot scris că ar fi pe masă, din Turcia, ar exista cu adevărat.

”Un meci în care am avut o prestaţie ruşinoasă, dar e incredibil să faci astfel de cadouri şi să primim astfel de goluri. Am pierdut uşor posesia, ne prind, le oferim două goluri cadou. Nu ştiu dacă trebuie să antrenez eu astfel de greşeli… practic am luat nişte goluri pe greşeli personale. E clar că suntem obosiţi, avem o medie de vârstă înaintată, e greu. Am avut şi ghinion, s-a accidentat şi Chipciu, nu l-am avut nici pe Păun.

Mie îmi e ruşine de ce mi s-a întâmplat. Sper ca şi jucătorii să se simtă la fel. A fost o echipă care a jucat doar cu baloane lungi, dar în momentul în care iei gol în minutul 5, nu ai ce să faci. Corner, fază fixă, luăm gol… Nu am cum să antrenez asta. Le-aş antrena, dar totuşi.

E greu să întoarcem. E  echipă mai prosapătă, o echipă care a reprogramat meciuri din campionat. Nu ne-a surprins cu nimic, dar am făcut multe cadouri. Cât trăieşti înveţi ca antrenor. E greu să întorci cu Steaua Roşie. Nu vreau să dau vine pe nimeni, dar sunt greşeli impardonabile individuale.

E diferenţă mare între ce înseamnă Liga 1 şi cupele europene.

(N.r. Despre eventuala demisie) Nu este problema mea ce o să fie, ce decizie se va lua. Au văzut şi conducătorii meciul, dar eu nu vreau să plec. Mai am contract cu CFR. Şi dacă am ofertă din Turcia, ce?”, a declarat Marius Şumudică la Pro X.

Returul va avea loc la 26 august, de la ora 21.30.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza