O nouă aplicație prin intermediul căreia părinții își pot ajuta copiii să se dezvolte sănătos atât din punct de vedere fizic cât și psihic

by Oana Spiru

Andrada Vincze, psihoterapeut și psiholog sportiv, a dezvoltat aplicația Parenthing, bazată pe date științifice, care să îi asiste pe părinți în facilitarea unei dezvoltări psihologice sănătoase pentru copiii lor. Aplicația este disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză.

Dacă privim datele raportate de UNESCO, 90% din școlari au fost afectați de întreruperea orelor în contextul pandemiei COVID-19. Nu știm în ce măsură cunoștințele lor vor fi afectate sau cât de repede pot fi acestea recuperate, dar cu siguranță sunt și alte arii importante din viața copilului care au fost afectate. 

Poate programul de somn i-a fost dat peste cap, lipsa interacțiunii sociale cu prietenii și colegii sau poate programul său învățat a fost dat peste cap. Deși această pandemie ne-a afectat pe toți într-o oarecare măsură, credem că fiecare copil poate fi afectat în diferite modalități.

Mulți părinți s-au întrebat ce se întâmplă cu dezvoltarea copiilor lor în această perioadă critică. Din acest motiv a fost construit Parenthing. Ne-am propus să venim în întâmpinarea părinților. 

Cum depistăm dacă există o problemă pentru copil? Printr-un test inițial de screening. În baza scorurilor de la testul inițial, părintele primește ca recomandări o serie de articole tematice. Rolul acestor articole este acela de a vă ajuta să înțelegeți mai bine ce se întâmplă cu copilul dumneavoastră, dar informațiile nu sunt întotdeauna de ajuns. De aceea, aplicația merge mai departe oferindu-vă o serie de teste și exerciții specifice pentru fiecare problemă identificată în screening. 

Cele mai mult exerciții se pot face împreună de către părinți și copii. Părinții pot vedea astfel și progresul copilului, odată ce se angajează în efectuarea exercițiilor propuse în aplicație.

Articole și informații de actualitate, teste pentru a identifica probleme specifice și exerciții pentru a vă ajuta copilul să se dezvolte armonios; toate într-un singur loc: Parenthing.

Descriere aplicație Parenthing

Noi ce putem să facem? A fost una din cele mai întâlnite întrebări în ultima perioadă, venind de la părinți cu scopul de a-și ajuta copiii să se dezvolte optim. Nevoi și dificultăți diferite, un traseu personal de dezvoltare și părinți dornici să se implice, acestea sunt argumentele care au motivat dezvoltarea Parenthing.

Ce este Parenthing? O aplicație prin intermediul căreia părinții își pot ajuta copii (cu vârste cuprinse între 3-9 ani) să se dezvolte sănătos atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional. Părintele face o evaluare inițială în care consemnează anumite dificultăți sau probleme identificate la copil. Acestea pot fi cu privire la modul în care se alimentează, la modul în care se joacă, cu privire la accesele de furie sau alte probleme relevante întâlnite la copii pentru această etapă de dezvoltare. În baza răspunsurilor oferite de părinte la evaluarea inițială, acesta va primi o serie de recomandări cu articole tematice pentru copilul său.

Aceste articole au un rol educațional pentru părinți. Astfel, ei pot înțelege mai bine problema cu care se confruntă copilul lor, factorii care influențează problema și bineînțeles, ce se poate face pentru a rezolva acea problemă. Pentru părinții care doresc să afle mai multe informații decât cele regăsite în articol, avem o veste bună. Fiecare articol tematic vine cu o serie de recomandări pentru lecturat în profunzime.

Care e următorul pas după ce părinții se informează? Verifică dacă problema identificată de ei este una serioasă. În baza unui test specializat pe o anumită problemă (ex. bullyingul), copilul lor obține un scor, care ne spune dacă îngrijorările părinților sunt fondate. Adesea procesul părinților de “diagnosticare” este distorsionat, motiv pentru care este foarte importantă utilizarea testelor. În baza scorului obținut, părinții primesc recomandările particularizate pentru copilul lor. Acestea pot varia de la propunerea unor exerciții și activități, până la recomandarea consultării unui specialist.

Cum se desfășoară exercițiile propuse ?Exercițiile au fost dezvoltate în așa fel în cât să aibă un fundament terapeutic, dar să se poată desfășura acasă, cu un minim de materiale. Pentru multe din exerciții părinții vor găsi fișe de lucru pe care le pot descărca și le pot refolosi de câte ori au nevoie. Scopul acestora este să diminueze problema identificată și să ajute părinții să petreacă un timp de calitate cu copiii lor.

De ce ar folosi părinții Parenthing? Pentru că este construit în baza dovezilor științifice pentru dezvoltarea optimă a copiilor, pentru că este accesibil și ușor de utilizat.

Foto: patch.com

Te-ar putea interesa si

Comenteaza