O copilărie fără cărți nu este copilărie. Vezi când începe Festivalul Cărții pentru Copii

by Oana Spiru

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 22-24 septembrie 2023, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Cărții pentru Copii.
Derulat sub motto-ul „O copilărie fără cărți nu este copilărie. E ca și cum ai fi izgonit din locul fermecat în care poți găsi bucuria în stare pură.” (Astrid Lindgren), festivalul își propune să-i încurajeze pe copii să (re)descopere bucuria lecturii și să atragă atenția asupra cărților dedicate lor.

Programul va include activități diverse, interactive și educative, nu doar pentru copii, ci pentru întreaga familie: întâlniri cu scriitori și ilustratori de carte pentru copii, ore de poveste, un atelier de scriere creativă, ateliere de creativitate.

Vor fi prezenți alături de copii, împărtășindu-le din tainele scrisului, lecturii și realizării ilustrațiilor de carte: scriitorul și traducătorul Florin Bican, Alex Moldovan, Victor Constantin Măruțoiu, ilustratorul, Adrian Barbu și Dana Ryffel, coordonatoarea proiectului Dana cu povești.

Vineri, 22 septembrie, ora 18.00, va avea loc spectacolul de teatru pentru copii Vasilache și Mărioara în jurul lumii – susținut de actorii Teatrului de Păpuși „Puck”.

Duminică, 24 septembrie, ora 13.00 va avea loc o dublă lansare de carte a scriitorului Alec Blenche: Jup și Cutia misterioasă și Aripi. Mustăți și Minuni. În căutarea curajului, iar de la ora 17.00, poveștile vor avea un sunet aparte în lectura Doinei Gecse-Borgovan de la Radio România Cluj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza