O biserică din Cluj va ține o parte din slujbe în aer liber. Vezi aici programul slujirilor

by admin

La una dintre cele mai mari biserici din Cluj, o parte din slujbe se vor ține în aer liber. Este vorba de Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Primăverii, mult mai cunoscută drept Catedrala din Mănăștur.

După ce autoritățile au anunțat că interzic adunările publice în spații închise la care participă mai mult de 100 de persoane, inclusiv ceremoniile religioase, reprezentanții lăcașului de cult au anunțat că cele mai importante slujbe se vor ține fie în curtea bisericii, fie pe esplanada bisericii.

„Îi informăm pe credincioșii mănăștureni că, ținând seama de situația actuală din societatea românească, în conformitate cu recomandările făcute de autoritățile de stat și de reprezentanții Centrului Eparhial, programul sfintelor slujbe pentru acest sfârșit de săptămână este următorul:

VINERI, 13 martie

  • 08.00-09.15 Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite (în biserică)
  • 09.15-10.15 Taina Sfântului Maslu (în curtea bisericii)
  • 18.00-19.00 Pavecernița Mare (în biserică)

SÂMBĂTĂ, 14 martie

  • 08.00-09.15 Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur (în biserică)
  • 09.15-09.45 Parastasele pentru cei adormiți (în curtea bisericii)
  • 18.00-19.00 Vecernia Mare cu Litie (în biserică)

DUMINICĂ, 15 martie

  • 09.00-10.00 Acatistul Buneivestiri și Canonul de rugăciune la vreme de molime și boli molipsitoare (în biserică)
  • 10.00-11.40 Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare (pe esplanada din fața bisericii-intrarea dinspre Parcul Primăverii)”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a bisericii.

Reprezentații bisericii spun că biserica va rămâne deschisă tot timpul. „În timpul slujbelor pe care le vom săvârși în aer liber, biserica rămâne deschisă. Preoții, care sunt de rând la spovedit, vor fi prezenți în camerele de spovedanie.

Pentru buna desfășurare a slujbelor, vom asigura o bună sonorizare și vom pregăti cât mai multe scaune și bănci, pentru cei care nu pot sta în picioare.

Am luat această decizie pentru că nu vrem să ne despărțim de credincioșii noștri. Era nepotrivit ca noi să rămânem în altar, iar dumneavoastră să stați în curte. Era nepotrivit, de asemenea, să punem pe cineva care să numere câți oameni intră în biserică.

Credem că aceasta, în contextul dat, este cea mai bună soluție, în acest fel reușind să împlinim și Legea lui Dumnezeu, dar să împlinim cu conștiinciozitate și legile și reglementările civile. Nu putem să renunțăm la rugăciune (și mai ales la Liturghie) când avem mai mare nevoie de ea. Nu suntem creștini doar de vreme bună, cum nu suntem creștini doar de vreme rea. Suntem creștini de toată vremea!

De aceea, ca niște creștini plini de râvnă sfântă, suntem chemați să ne facem datoria față de Dumnezeu și față de sufletul nostru, iar ca niște cetățeni responsabili, suntem chemați să respectăm întocmai prevederile legale”, au transmis reprezentanții Catedralei din Mănăștur.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza