Numărul refugiaților ucraineni intrați în țară în ultimele 24 de ore a scăzut din nou

by Christian Suciu

Potrivit raportului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, numărul ucrainenilor intrați în țară Lunea aceasta scăzut cu un procent de 2,4% față de ziua anterioară.

” La data de 23.05.2022, în termen de 24 de ore, la nivel național, 75.921 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră, dintre care 7.709 cetățeni ucraineni (în scădere cu 2,4% față de ziua precedentă). 3.781 cetățeni ucraineni au intrat în România prin frontiera cu Ucraina (în creștere cu 1,2% față de ziua precedentă) și 893 de cetățeni ucraineni au intrat prin granița cu Republica Moldova (în scădere cu 14,2% față de ziua precedentă).” se arată în raportul IGPF.

De la izbucnirea conflictului ruso-ucrainean până în ultimele 24 de ore numărul total al cetățenilor ucraineni intrați în țară este de 1.010.955 de cetățeni ucraineni iar IGPF anunță ca va adopta noi măsuri de întărire a supravegherii frontierelor terestre.

” Operăm în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și pentru adoptarea în comun a măsurilor necesare gestionării cazurilor apărute.” a transmis poliția de Frontieră.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza