Noul trend de Crăciun: “Globuleţe vii” cu plante care pot fi apoi transplantate în ghiveci

by admin

Un nou decor pentru Pomul de Crăciun sau pentru interiorul casei sunt, mai nou şi “globuleţele vii” cu plante suculente în interior. Este un nou trend lansat în România de către o clujeancă, care impresionează şi în acest an cu noi surprize.

“Povestea globurilor vii a început în 2019, când împreună cu prietenii și colaboratorii mei de la o ceainărie din Cluj căutam o idee creativă de împodobire a bradului de Crăciun din ceainărie. Ideea de globurii vii cu suculente a venit natural. Zis și făcut, am pregătit plantele, globurile pentru mini-terarii și m-am apucat de design”, a spus Alexandra Damian, creatoarea globurilor vii.

La început, erau create în ediţie limitate şi livrate doar pe raza oraşului Cluj-Napoca. În momentul când Alexandra a simţit un interes din partea publicului, a hotărât să extindă conceptul şi să bucure cât mai mulţi oameni. Globuleţele costă în jur la 50 de lei, iar terariile costă în jur la 160-275 lei pentru cele mici, iar cele mari ajung şi la 350 lei.

“Globurile vii de anul trecut au fost o noutate în România și au fost foarte apreciate, însă nu am reușit să mă pregătesc din timp pentru ele, motiv pentru care au fost create în ediție foarte limitată și au putut fi livrate doar în Cluj-Napoca. Așa că anul acesta am decis să duc la nivelul următor ideea de globuri vii cu plante suculente, nu doar pentru clienții din Cluj, dar și pentru cei din țară, cărora le livrez kit-uri complete cu toate elementele necesare asamblării globurilor, pentru ca ei să le dea viață așa cum le dictează imaginația. Am creat pentru seria de globuri din anul acesta design-uri noi, cu plante inedite, mai spectaculoase, pregătindu-mă în același timp și cu stocuri mai generoase, pentru ca ele să împodobească brazii tuturor celor care își doresc decorațiuni creative”, spune Alexandra.

Între timp, globurile cu plante suculente pentru Crăciun ale clujencei au devenit inspiraţie pentru alţi creatori de frumos din România. Nu îi este frică de concurenţă, ba mai mult, e împlinită că acest tip de produs a putut inspira și pe alții.

Cum se îngrijesc aceste “globuleţe vii”?

Plantele suculente nu sunt plante pretențioase, însă au nevoie de o rutină de îngrijire corectă, pentru a se dezvolta armonios.

“În cazul plăntuțelor din globurile vii de Crăciun, îngrijirea se rezumă la o cantitate de apă administrată cu o seringă plantelor, la un interval de câteva zile, în funcție de specificul de nevoi al plantei și la o cantitate rezonabilă de lumină naturală zilnic. Toate aranjamentele vin cu un ghid de îngrijire care ajută clientul nu doar să îngrijească plăntuțele, ci și să recunoască semnele în cazul în care plantele au nevoie de îngrijiri speciale”, a specificat creatoarea.

Cât supravieţuiesc plantele şi în ce condiţii?

Suculentele nu au un termen de expirare, ele supraviețuind atâta timp cât cel care le îngrijește le cunoaște nevoile și se adaptează în funcție de specificul plantei.

“Udarea corectă, un sol potrivit, aerisit, care să nu rețină apa, lumină potrivită pentru fiecare plantă sunt câteva din elementele care ajută suculentele să se dezvolte fain și sănătos. Plăntuțele din globurile vii vor trebui, inevitabil, replantate într-un vas mai mare la un moment dat, pentru că globul va deveni neîncăpător odată ce ele reintră în perioada de creștere. Iar pentru replantarea în ghiveci, procedura e simplă: plăntuțele se scot cu grijă din glob și se replantează, pur și simplu, într-un ghiveci cu o dimensiune potrivită plantei (nici prea mic, dar nici prea mare), în sol aerisit pentru plante suculente și gata!”, a menţionat Alexandra.

Afacere cu noroc şi în pandemie

Creatoarea acestor globuleţe spune că nu a simţit efectele pandemiei şi că afacerea ei a continuat să bucure la fel de mulţi clienţi.

“Oamenii și-au dorit în continuare, indiferent de greutățile acestui an, să ofere bucurie celor dragi sau să se apropie într-un mod creativ de natură acasă, lucru de înțeles, având în vedere că cel mai mult ne-a lipsit tuturor, în această perioadă, apropierea celor dragi. Și eu mi-aș fi dorit să mă bucur și în realitate, nu doar virtual, de compania și prietenia oamenilor extraordinari pe care i-am cunoscut în ultimul an prin intermediul Crearium, dar sunt sigură că vom avea ocazia să ne întâlnim și să recuperăm anul viitor, când sper ca lucrurile să revină măcar puțin la normalul de dinaintea pandemiei”, a conchis Alexandra Damian.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza