Noul program ”Rabla” îi îndeamnă pe proprietari să renunțe la mașinile vechi pentru sume de bani, fără a le cere să-și cumpere una nouă

by Christian Suciu

Ministrul Mediului Tanczos Barna anunță o serie de îmbunătățiri pentru noul program ”Rabla” printre care se numără și un bonus de la stat pentru cei dispuși să renunțe la automobilele vechi. Cetățenii vor putea de acum să-și radieze mașinile fără să mai fie nevoie ca aceștia să achiziționeze una nouă.

Scopul acestei inițiative este încurajarea populației spre folosirea biciletelor și a mijloacelor de transport în comun care să ajute astfel la combaterea traficului și implicit a poluării:

” La Rabla și Rabla Plus trebuie să cumperi o mașină. Aici autoritatea publică locală poate să spună: nu vreau să cumperi altă mașină. Dacă renunți la mașina ta și mergi cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun, cu orice altă alternativă, eu te bonusez, te ajut. ” a afirmat Barna

În scopul implementării măsurii ministrul a declarat că va discuta cu asociațiile de orașe și consiliile județene așteptările sale fiind pozitive:

„Ne trebuie un cadru flexibil, astfel încât fiecare să poată găsi soluții adecvate pentru situația locală. Poate să vină autoritatea locală cu o variantă de biciclete, sau cu un bonus mai mic”, a adăugat acesta.

Noul sistem ar putea intra în vigoare încă din acest an iar bonusul oferit de AFM s-ar putea întinde până la 1500 de lei pentru fiecare mașină radiată.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza