Noua tulpină a SARS-CoV-2 identificată în Marea Britanie a ajuns și în România

by admin

Noua tulpină a SARS-CoV-2 care a fost identificată în Marea Britanie la sfârșitul anului trecut ar fi ajuns și în România. Tulpina ar fi fost descoperită de medicii de la Institutul „Matei Balș” la un bărbat confirmat cu COVID-19, recent întors în țară.

Bărbatul prezenta simptomele infecției cu noul coronavirus, iar în momentul testării sale analizele au stabilit că ar fi vorba de noua tulpină a virusului, mult mai contagioasă. Potrivit lui Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, deocamdată este vorba de o suspiciune.

„În laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam până acum.

Zilele următoare se va face secvențierea, să vedem dacă se confirmă noua tulpină. 100% nu avem această certitudine. Nu avem date că au fost diferențe semnificative în manifestări clinice față de vechea tulpină.

La începutul săptămânii, luni sau marți, vom vedea dacă este noua tulpină. Vorbim deocamdată de două probe, nu de pacienți. Vom corela datele de laborator cu cele clinice și vom pune lucrurile cap la cap. Știu doar că e vorba de două probe, care au ieșit diferite”, a explicat Cătălin Apostolescu pentru Digi24.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Tz D 03/01/2021 - 16:26

Este doar o presupunere ca ar fi vorba despre o tulpina a virusului SARS, ca urmare a unor mutații. Specialiștii romani, se pare, nici nu au posibilitatea de a stabili cu certitudine ce tulpina este. Au calificat-o astfel doar fiindca persoana a “adus-o” cu el din UK. !Nu va repeziți cu concluzii, sau mai precis concluzii la presupuneri…Chiar nu este cazul sa stârniți panică. A fost/este destula

Raspunde

Comenteaza