Noi măsuri de relaxare, aprobate de la 1 iunie: 70% capacitate în interiorul restaurantelor. La evenimentele private se poate depăși limita dacă toate sunt VACCINATE

by admin

În urma ședinței din cadrul guvernului, premierul României, Florin Cîțu, a transmis noile reglementări care vor intra în vigoare de la data de 1 iunie. Una dintre cele mai importante măsuri de relaxare se îndreaptă către evenimentele private, acolo unde limita de 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise ar putea fi depășită doar în cazul în care toate persoanele sunt vaccinate. Acestea vor fi verificate la intrare fie pe telefon, fie pe foaie.

Principalele declarații ale premierului:

– Am crescut numărul participanților la activitățile culturale artistice în spații deschise, de la 500 la 1000 de persoane, doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Peste 1000 de persoane, doar vaccinate. 

– La evenimentele private care depășesc limita de 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise, la intrare trebuie verificat dacă persoanele sunt vaccinate, fie pe telefon, fie pe foaie. Organizatorul trebuie să se asigure, cine face invitația trebuie să se asigure. Creșterea capacității și la nunți, și la sălile de sport și la orice eveniment e o decizie a organizatorului

– S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri.

– Gradul de ocupare de la interior în restaurante crește la 70%. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

– Cei vaccinați nu vor putea mască la birou dacă sunt maxim cinci persoane.

– La evenimentele sportive vom avea centre de vaccinare.

– A fost crescut numărul persoanelor la activități culturale în spații închise, la 70% din capacitatea spațiului.

– La workshop-uri în spații închise pot participa 70% din capacitatea spațiului. Conferințe cu cel mult 100 de persoane dacă la activitate sunt doar persoane vaccinate.

– S-au redeschis locurile de joacă din spații închise până la 50% din capacitate.

– La sălile de sport sau fitness 70% din capacitatea spațiului, dar mai mult dacă toți sunt vaccinați.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza