Noi fonduri europene pentru Spitalul de Copii. Unitatea de Primire a Urgențelor va fi dotată cu 350 de noi echipamente

by Oana Spiru

Consiliul Județean Cluj a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 6.836.054 de lei, care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj cu 347 de aparaturi și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

„Este o nouă investiție medicală extrem de consistentă atât în ceea ce privește fondurile nerambursabile atrase, cât și numărul cu adevărat impresionant al dotărilor care vor veni în sprijinul echipei medicale. Cu siguranță, micii pacienți vor depăși cu mai multă ușurință atât eventualele intervenții cât și perioada de recuperare”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, vor fi achiziționate un aparat de grafie digitală, o ambulanță pentru transportul pacienților, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, cinci paturi de terapie intensivă, un detector de hematoame intracraniene infrascanner, un ecocardiograf și un ecograf ultraportabil, cu o tabletă și trei sonde – convexă, liniară și cord.

De asemenea, printre dotările de care va beneficia instituția sanitară din subordinea Consiliului Județean Cluj se numără două tărgi pentru transportul pacienților critici, un aparat de hemoleucogramă, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, 13 trolii mobile, 10 sisteme modulare pentru organizarea și depozitarea soluțiilor perfuzabile și a materialelor sanitare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza