Noi dotări pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. Investiție totală de peste 2,6 milioane de lei

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 32 de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Cu o valoare totală estimată de 2.670.520 lei, dotările prevăzute în această primă licitație vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

”Avem convingerea că dotările pe care le vom achiziționa cu ajutorul fondurilor europene vor contribui atât la creșterea calității actului medical, cât și la protejarea vieții și a sănătății pacienților și a întregului personal. Investițiile noastre în dotarea și modernizarea spitalelor vor continua!”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Unitatea medicală aflată în subordinea forului administrativ județean va beneficia, astfel, de o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice, un sistem automat de identificare a microorganismelor, bazat pe spectrometru de masă, 10 sisteme de purificare și dezinfectare a aerului, 10 sisteme de troliu modular flexibil pentru colectarea și distribuția lenjeriei și 10 aparate de curățare cu abur uscat cu accesorii incluse.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza