Noi cazuri de coronavirus confirmate. 16 persoane s-au vindecat

by admin

Noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba de 16 pacienți, cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Bilanțul total al cazurilor confirmate în țara noastră a ajuns la 184.

Dintre pacienții confirmați cu CODID-19, 16 persoane au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel naționale se află în carantină instituționalizată 3.282 de persoane, care urmează a fi testate.  Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, autoritățile au deschis 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră. Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară. 

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza