Noaptea Ideilor ajunge și la Cluj

by admin

Din Dakar în Los Angeles și până în Cluj-Napoca, NoapteaIdeilor ne invită să celebrăm în 30 ianuarie 2020 circulația și schimbul de idei cu privire la provocările majore ale timpurilor noastre.

Ce însemnă să fii viu? Care este locul nostru în lumea vie? În ce fel „a fi viu” ne obligă să trecem la acțiune? Acestea sunt principalele întrebări de la care pornește Noaptea Ideilor 2020 care va reuni 221 de dezbateri în 83 de țări.

La Cluj-Napoca, Noaptea ideilor va lua forma unei dezbateri despre relația dintre artă și ecologie și va fi însoțită de ateliere tematice privind reciclarea, precum și de expoziții despre defrișare și poluarea cu plastic a oceanelor.
Traducerea în limba română va fi asigurată.

manifest[rile vor avea loc la Institut Français de Cluj, începând de la ora 16, când este programat un atelier de reciclare creativă pentru elevi – “Punga din pungi”. Momentul va fi animat de Apai Emese și Raluca Vlad.
☝️Înscrieri la mediatheque.cluj@institutfrancais.ro De al ora 18 va avea loc dezbaterea „Care este rolul artei în lupta pentru ecologie?”. Vor lua parte ca invitați Loïc Fel – filosof și cofondator COAL, Marius Catalin Moga – arhitect și coordonator Someș Delivery și Miki Braniste – curator și manager cultural . Moderatoare : Ioana Costaș, directoare delegată a Institut Français de Cluj.

De la ora 19.30 este anunțat vernisajul „30 ianuarie”, expoziție de pictură semnată Costel Chițimuș, pe tema defrișării și a impactului său asupra mediului

Pe tot parcursul zilei, poate fi vizitată și expoziția „Poluarea: plastic în oceane”, prezentată de Unvierscience în mediatecă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza