Noaptea Albă a Galeriilor, în curând și la Cluj-Napoca

by admin

Clujenii sunt invitați vineri, 11 octombrie, să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane. Programul de artă contemporană se desfășoară în Cluj, București și alte 12 orașe din țară, iar pe plan local este organizat de Centrul Cultural Clujean, prin proiectul ECCA (Centrul European de Artă Contemporană).

La Cluj, publicul este invitat să petreacă o seară/noapte albă în compania artei contemporane, începând cu ora 19. Traseul cultural nocturn cuprinde 14 locații care s-au alăturat proiectului și este realizat prin participarea mai multor galerii de artă, instituții culturale, spații alternative și ateliere de artiști.

Detalii despre artiști și programul complet de la Cluj pot fi găsite la linkul acesta.

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG este un eveniment cultural organizat la Cluj de către Centrul Cultural Clujean, prin proiectul ECCA – Centrul European de Artă Contemporană. Identificat drept proiect prioritar al orașului, atât în candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, cât și în Strategia Culturală a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, proiectul ECCA este coordonat în colaborare cu Universitatea de Artă şi Design, Fabrica de Pensule, Centrul de Interes, Uniunea Artiştilor Plastici și Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeş-Bolyai. Până la identificarea şi amenajarea unui sediu, ECCA derulează o serie de acțiuni nomade, care urmăresc să susțină dezvoltarea artei contemporane la Cluj-Napoca.

ECCA – Centrul European de Artă Contemporană contribuie la cercetarea artei est-europene, la stabilirea unei relații semnificative între arta contemporană și public, și testează noi modele de curatoriat, de programare culturală și de asumare a unui rol activ al artei în societate.

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană a cărei misiune este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformarea socială și dezvoltarea locală și regională. Cei 95 de membri ai Centrului Cultural Clujean sunt organizațiile și instituțiile culturale locale, universitățile clujene, cluburile de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și regională.

Activitatea Centrului Cultural Clujean este sprijinită de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Parteneri: Banca Transilvania, URSUS, Evozon, Radio Cluj.  

Detalii: www.cccluj.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza